15 / 05 / 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 698 milyon TL aktardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 698 milyon TL aktardı

Kapatılan evim şirketleri nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yaklaşık 44 bin sözleşmenin yüzde 90’ını faaliyetine devam eden diğer şirketlere devretti. Yeni şirkette devam etmek istemeyen ve bugüne kadar yatırdığı parayı geri isteyen müşterilere ise 698 milyon TL’yi aşan ödemeler art



Öte yandan sözleşmeleri devralan şirketler, devam etmek istemeyen müşterilerin fesih dilekçelerini sonlandırma masalarına iade etmeye devam ediyor. Kapatılan şirketlerin tasfiye masalarına, bugüne kadar 13 bin 611 adet sözleşme gönderildi. Yeni şirketlerle devam etmek istemeyenlere, tasfiye masaları tarafından bugüne kadar toplamda 262 milyon TL ödeme yapıldı. Yeni şirketlerle sözleşme imzalayan 576 müşteri için de 7,1 milyon TL mudiler adına devralan şirketlere aktarımı yapıldı.

Mutabakatları yapılan ve incelemesi tamamlanan sözleşmelerin tutarları ilgili ise şirketlere aktarılmaya veya müşterilerin hesaplarına yatırılmaya devam ediliyor. Süreç içerisinde iletişim bilgileri değişen müşterilerin, sözleşmelerini devralan yeni şirketlere başvurarak bilgilerini güncellemesi isteniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön