13 / 05 / 2024

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu taşıma sektörünün e-Devlet üzerinden yapacağı işlemlerde indirim limitlerini yükselttiklerini, 32,854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne ilişkin değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındığını belirterek, "Kara yolu taşıma sektöründe faaliyet gösteren taşımacılarımızın e-devlet üzerinden yapacakları işlemlerinde indirim limitlerini arttrdık, 32,854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacak" şeklinde konuştu. 

K1 yetki belgesinde yüzde 75'e ulaşan indirim imkanı 

Bakan Uraloğlu, yurt içi eşya taşımacılık sektöründe faaliyette bulunan K1 belgeli vatandaşların, faaliyetlerini bırakmaları ya da taşıtlarını satmaları durumunda, taşıtı satın alanlara da indirim imkanı getirdiklerine dikkat çekti. 

Taşıma sektörünün e-Devlet te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL ye kadar yüzde 5 indirim!

Konuya ilişkin açıklamasında "K1 belgeli kamyoncu esnafımız faaliyetini bırakır veya emekliliği haiz olursa, taşıtlarını sattıkları ve muvafakat verdikleri kişiler için kalan belge süresi de göz önünde bulundurularak, K1 yetki belgesinde yüzde 75'e varan indirim imkanı sağlanacak" ifadelerine yer veren Bakan Uraloğlu, bu düzenleme ile kamyoncu esnafın taşıtlarını daha kolay satabileceğini ve iptal edecekleri K1 belgelerinden de bir gelir elde edebileceklerini söyledi. 

Muayene ve sigortası sona eren taşıtların 6 ay içinde eksiklerini gidermeleri durumunda otomatik ve ücretsiz yeniden yetki belgelerine ilave edilme imkanı da sunulduğunu dile getiren Bakan Uraloğlu, yönetmelik değişikliğiyle tarifeli (biletli) veya tarifesiz (turizm) yolcu taşımalarına aracılık hizmeti veren, bilet ya da sözleşme düzenlemeye yetkili olan acentelerin, mevzuata aykırı bilet veya sözleşme düzenlemeleri durumunda uyarı müeyyidesi getirildiğini de duyurdu. 

Taşıma sektörünün e-Devlet te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL ye kadar yüzde 5 indirim!

Bakan Uraloğlu, "Yapılan bu düzenlemeyle vatandaşların bu yöndeki mağduriyetlerinin giderilmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yapılan son dakika açıklamasında, yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde, varış noktasından önce otobüsten inen yolcularla ilgili taşımacı firmalar tarafından U-ETDS sistemine bildirilmesiyle ilgili düzenlemeye gidildiği, taşıma alanında güvenlik için gelen bu yeniliğin, yolcuların elektronik ortamda anlık şekilde takibinin yapılmasının sağlanacağı vurgulandı. 

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Bütçe Haziran'da 219 milyar 637 milyon lira açık verdi!

ŞOK Market'te 4 kg yoğun çamaşır suyu 47 TL'ye, peçete 10 TL'ye, Ace Klasik 33 TL'ye düştü!


Geri Dön