26 / 07 / 2024

Taşınma sezonu zamlı başladı!

Taşınma sezonu zamlı başladı!

Türkiye'de ev değiştirmek için yaz ayları tercih ediliyor. Taşınmanın en yoğun olduğu il ise İstanbul olarak belirtiliyor. İstanbul içinde ise Kadıköy, Kağıthane ve Güngören en çok tercih edilen ilçelerin başında. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yaz aylarının gelmesi ile taşınmada en hareketli dönem başladı. Veriler, Türkiye'de taşınmanın en yoğun olduğu ilin İstanbul olduğunu ortaya koyuyor. İstanbullu şehir değiştirecekse en çok İzmir'i tercih ediyor. Hizmet alanında online platform olan Armut’un evden eve alanında özelleşmiş girişimi ‘Rahat Taşın’ taşınma verilerini analiz etti. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Kasım 2017’de kurulan Rahat Taşın bugüne kadar 4 binin üzerinde taşınma talebine yardımcı oldu. Bu verilere göre, İstanbul’dan başka bir şehre taşınanların yüzde 12’si İzmir’i tercih ediyor. Şehir değiştirenlerin yüzde 8’i Ankara’ya, yine yüzde 8’i de Muğla’ya taşınıyor. Ankara’nın taşınma verileri analiz edildiğinde şehir değiştirerek taşınanların yüzde 16’sı İstanbul’a taşınırken yüzde 9’u İzmir’i, yüzde 5’i Balıkesir ve yüzde 4’ü de taşınmak için Antalya’yı tercih ediyor. İzmirlilerin taşınma konusundaki ilk tercihi yüzde 15’lik bir oranla İstanbul olurken yüzde 7’si Ankara’yı tercih ediyor. Yüzde 5’lik bir kısım ise Bursa’ya taşınıyor.

Verilere göre büyük şehirlerdeki şehir içi taşınmaların fiyatlarında eson dönemde dikkat çekici bir artış meydana geldi. Şehir içi taşınma maliyetleri Temmuz ayı ile birlikte ortalama yüzde 15 yükseldi.  İzmir  yüzde 20 fiyat artışı ile başı çekti. İzmir'i yüzde 16 artış ile İstanbul izledi.  Ankara  ise yüzde 4 fiyat artışı ile üçüncü sırada yer aldı.

Son bir yıl içinde Rahat Taşın’ı kullanarak taşınanların yüzde 40’ı 2+1 evleri için nakliye hizmetinden yararlandı. Yüzde 30’u da 3+1 ev taşıdı. 1+1 evlerin payı ise yüzde 20’ye ulaştı. İstanbul’da 1+1 eve taşınmanın ortalama maliyeti 844 TL’yi bulurken, Ankara’da 816 TL ve İzmir’de 836 TL oldu. 2+1 eve taşınmanın ortalama maliyeti İstanbul’da 1122 TL Ankara’da 920 TL ve İzmir’de 1072 TL. 3+1 ev taşımanın ortalama maliyeti ise İstanbul’da 1484 TL, Ankara’da 1102 TL ve İzmir’de 1147 TL oldu.


Geri Dön