01 / 05 / 2024

Taşyapı- Selçuklu Holding Altunizade projesinin inşaatı tamam!

Taşyapı- Selçuklu Holding Altunizade projesinin inşaatı tamam!

Taşyapı ve Selçuklu Holding'in birlikte geliştirdikleri Altunizade projesinin inşaatı tamamlandı. Adı henüz belli olmayan projede 2.5 yıl süren inşaatın ardından konutlar hazır bir şekilde satışa çıkıyor.



İnşaat sektöründe ‘önce sat sonra yap’ yerine ‘önce yap sonra sat’ konseptini uygulayan  Taşyapı, İstanbul Altunizade’deki projesinde inşaatı tamamladı. Taşyapı projeyi Selçuklu Holding ile birlikte geliştiriyor. Adı henüz belli olmayan projede 2.5 yıl süren inşaatın ardından konutlar hazır bir şekilde satışa çıkıyor.


GERÇEK SATIYORUZ


30 dönümlük arsa üzerinde 210 konuttan oluşan projede metrekare fiyatları 5 bin ile 7 bin dolar arasında değişiyor. Arazinin yüzde 87’sinin yeşil alan, yol ve sosyal donatı alanlarına ayrıldığı projedeki ağaçlar özel olarak yurtdışından getirildi. Proje, yanındaki Validebağ Korusu’ndan esinlenerek bir koru gibi tasarlandı. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, önce inşaatı yaptıklarını ve sonra satışa çıktıklarını belirterek insanların bitmiş projeden daire almasının daha doğru olduğunu vurguladı. Turanlı “Hayal değil gerçeği satıyoruz. Maket yapmadık. Projenin kendisini yaptık. Bizim için doğru olan bu” dedi. İnsanların bitmemiş konut alırken huzursuzluk yaşadığını, projelerinin bitmiş olmasında dolayı konut alıcıların A’dan Z’ye herşeyi gördüklerini belirten Turanlı “Maket işini ortadan kaldırdık. Biz konut yapıyoruz. Resim yapmıyoruz” dedi.


1 DAİREYE 4 OTOPARK


Projenin ismini henüz koymadıklarını belirten Turanlı, projenin yüzde 35 olan inşaat alanını da yüzde 17’ye düşürdüklerini, geri kalan alanı ise yeşil ile donattıklarını kaydetti. 210 dairelik proje için binin üzerinde talep olduğunu belirten Turanlı, projenin en önemli özelliğinin her daireye 4 otopark olduğunu kaydetti. 


3 MİLYAR $ YATIRIM YAPACAK


Turanlı, 2017 sonuna kadar toplam 3 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını belirterek “Bunun yüzde 30’u gayrimenkule olacak. Diğerleri ise enerji, turizm, havacılık, teknoloji ve madencilik sektörlerinde. Yurtdışında Kongo, Belçika, İspanya ve Kıbrıs’ta yatırım yapıyoruz” diye konuştu.


www.tasyapi.com/


Star


Geri Dön