30 / 04 / 2024

Tatilciler dikkat! Ucuz tatil yapmak mümkün

Tatilciler dikkat! Ucuz tatil yapmak mümkün

Oteller ile havayolu şirketlerin maliyetleri rekor düzeyde artış gösterdi. Bu nedenle de artık ucuza tatil yapmak hayal oldu. Uzmanlar bunun dünya çapında mümkün olmadığını dile getiriyor. 



Ucuz tatil döneminin bitmesi tatilciler kadar günümüzün dünya kitle turizmi merkezi olan Akdeniz bölgesindeki otelleri de zor durumda bırakmakta. İspanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz’deki otelcilik kuruluşları bu noktaya dikkat çekmekte. 

Portekiz’in Algarve kıyısındaki otel sahiplerinin oluşturduğu Associação da Hotelaria de Portugal Başkan Yardımcısı Cristina Siza Vieiram; Financial Times’a yaptığı açıklamada, “Artan enerji maliyetleri, enflasyon ve daha yüksek ücret talebinin kısır döngüsü, tatilcilerin 2023 yaz sezonu için artan fiyatlara hazırlanmaları gerektiği gösterdi” dedi ve ekledi: “Hızlı, sık ve ucuz tatil dönemi sona ermiş durumda!”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön