02 / 05 / 2024

Tatilciler, Travel Turkey İzmir Fuarı 'nda buluştu!

Tatilciler, Travel Turkey İzmir Fuarı 'nda buluştu!

Sektörde 60 il-belde ile 20 ülkenin turizmcisini İzmir 'de, yılbaşı tatiline ilişkin seçenekler fuara taşınırken acenteler tarafından yurtiçi ve yurtdışı seyahat programları tanıtımları ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor




Yaz tatilini planlayanlar bugün son kez kapılarını açacak Travel Turkey  İzmir  Fuarı'nı ziyaret edebilir. Sektörde 60 il-belde ile 20 ülkenin turizmcisini İzmir'de buluşturan Travel Turkey İzmir'de, yılbaşı tatiline ilişkin seçenekler fuara taşınırken acenteler tarafından yurtiçi ve yurtdışı seyahat programları tanıtımları ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Fuar, katılımcı firmaların sunduğu cazip kampanyalardan yararlanmak isteyen tatilciler için fırsatlar sunuyor. 


Rize ilgi odağı oldu

Fuara farklı bir heyecan getiren İzmir Uluslararası Yemek Yarışması ise Türkiye Aşçılar Federasyonu organizatörlüğünde 1/B no'lu holde düzenleniyor. Ayder Yaylası konseptiyle fuarda yer alan Rize; doğası, çayı, tarihi ve suyunu buluşturarak ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 5 bin 700 metre uzunluğa sahip dünyanın ayakta kalmış en uzun ve en sağlam kalesi Diyarbakır Surları, kentin tarihini gözler önüne seriyor. 

Fuarı ziyaret edenler ayrıca Habib Baba Türbesi, Atütürk Evi, Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi, Çobandede Köprüsü, Yakutiye Medresesi, Erzurum'da Kapılar - İstanbul Kapısı, Taş Ambarlar, Mecidiye Tabyası, Aziziye Tabyası, Erzurum Kongre Binası, Çifte Minareler, Karskapı Şehitliği, Rüstempaşa Bedesteni ile mini Erzurum'u, Erzurum standında görme olanağına da kavuşuyor. Tarihi dokular ile ön plana çıkan Ağrı, İshakpaşa Sarayı standıyla dikkat çekiyor. Ağrı, açıkhava müzesi, ören yeri, inanç turizmi merkezinin yanı sıra ülkemizin çatısı en önemli tırmanış merkezi Ağrı Dağı'nı Travel Turkey İzmir Fuarı'nda tanıtıyor.

THY'nin ulaşım, Fuar Anemon Hoteli'nin konaklama sponsorluğunu üstlendiği özel konuk statüsüyle 14 ülkeden gelen özel davetli yaklaşık 60 konuk, iki gün süreyle fuar katılımcısı firmaların yetkilileriyle yüzyüze görüşme fırsatı buldu ve yeni iş bağlantılarının temelleri atıldı. Uluslararası satın almacılar haftasonu düzenlenen Efes ve Meryem Ana turu kapsamında İzmir ve çevresindeki tarihi bölgeleri ziyaret etme olanağı da buldu. Bu yıl fuarın ilk iki günü, ikili görüşmeler için Almanya, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çin, Fransa, İngiltere, İsveç, İtalya, Katar, Litvanya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan profesyonel turizm alıcısı geldi. 


Hedef 12 milyon yolcu taşımak


Taşımacılık sektörünün öncü firmalarından biri olan Pamukkale, Travel Turkey İzmir Fuarı'nda standıyla dikkat çekti. 2014 yılına yeni yatırımlar ve yeni güzergahlarla gireceklerini dile getiren Pamukkale Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Mustafa Sönmezay, "Yeni yılda alternatif ulaşım modelleri daha da aktif hale gelecek. Fakat biz de her sene yaptığımız yatırımlarla yolcu sayımızı artırıyoruz. 2014 yılında 12 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz" dedi. Teknolojik donanıma önem verdiklerini ve yatırımlarının çoğunu bu doğrultuda yaptıklarını dile getiren Sönmezay, "Otobüslerimizin koltuk arkalarında 10 inçlik ekranlar bulunuyor. Otobüslerimizin yüzde 60'ında bulunan bu ekranları yeni yılda yüzde 100'e tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. Fuardan çok memnun kaldıklarını da dile getiren Sönmezay, ağırlıklı olarak konaklama sektörü üzerine kurulan fuarda her sene ulaşım firmalarının da artış gösterdiğini belirtti. Pamukkale'nin de hem kendini tanıtmak hem de sektör içerisinde yer alan farklı markalarla işbirliği sağlamak adına fuara katıldığını dile getiren Sönmezay, bundan sonraki senelerde de fuara katılmaya devam edeceklerini belirtti. 

ÖZGÜ ERÇETİNGÖZ 


"Kaliteden asla taviz vermiyoruz"


1928 yılından bu yana faaliyet gösteren Otel İzmir Palas, ilk kez katıldığı Travel TUrkey Fuarı'nda yoğun ziyaretçi ağırladı. Kilimci ailesinin sahibi olduğu İzmir Palas ve Kilim Otel'in, kurulduğu yıldan bu yana müşteri memnuniyeti ilkesinden asla taviz vermediğini dile getiren Otel İzmir Palas yetkilisi Aydın Tokbaş, "Otelimiz hizmette sunduğu kaliteyi lezzette de dünyaca ünlü Deniz Restaurant ile sunuyor" dedi. Otelin 2011 yılında yenilendiğini ayrıca her sezon bir yenilenme yaşandığını da sözlerine ekleyen Tokbaş, "İzmir Palas ve Kilim otel olarak zaten kemikleşmiş bir müşteri portföyümüz var. Müşteri odaklı bir hizmet anlayışımız olduğu için rezervasyonlarda konuklarımızın isteklerine önem veriyoruz" dedi.


Renaissance Hotel büyük ilgi gördü


Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Travel Turkey İzmir Fuarı'na katılan dünyaca ünlü konaklama zinciri Marriott International'ın konuklarına otantik deneyimler yaşatan "lifestyle otel" markası Renaissance İzmir Hotel, fuardaki standında ziyaretçileriyle buluştu. Fuar kapsamında yerli ve yabancı turistleri İzmir'deki Renaissance İzmir Hotel olarak ağırlamaktan heyecan ve mutluluk duyduklarını dile getiren Satış Pazarlama Direktörü Pınar Baykal, Renaissance İzmir Hotel'in açtığı standa vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu dile getirdi.


Mövenpick Otelleri de fuarda yerini aldı


İzmir'de dünyanın turizm profesyonellerini buluşturan "Travel Turkey İzmir Fuarı'na, Türkiye'deki Mövenpick Otelleri de kendi standıyla katıldı. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de bulunan Mövenpick Otelleri, turizm sektörüne gösterdikleri ilgiyi açtıkları standın yanı sıra, yönetim ve satış ekiplerinin varlığı ve profesyonelliği ile gösterdi. Mövenpick Hotels&Resorts standı, firmaların yoğun ziyaretleri ile de fuarda aktif olarak yer aldı. Türkiye'de bulunan otel yöneticileri Travel Turkey İzmir'in ziyaretçilerini Mövenpick Otelleri ve 2014 yılındaki projeleri hakkında bilgilendirdi.




Yeni Asır


Geri Dön