02 / 05 / 2024

Tatil.com 2015'te yüzde 70 büyümeyi hedefliyor!

Tatil.com 2015'te yüzde 70 büyümeyi hedefliyor!

Tatil paketlerini kişinin özgürce hazırlayabilmesi için özel bir platform kuran tatil.com, 22 milyon $ yatırım yapacak. Genel Müdür Çardaklı, "Yeni nesil tur operatörü olacağız" dedi..



Tatil.com, yeni nesil tur operatörlüğünü başlatmak için düğmeye bastı. Kişilerin kendi tatil paketlerini hazırlayabilmesi için özel bir platform kuran şirket, bunun için 22 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayırdı. tatil.com Genel Müdürü Levent Çardaklı ile yeni projelerini, sektörü ve 2015 hedeflerini konuştuk. 


 2014 yılı tatil.com için nasıl geçti? 2015 hedefleriniz neler? 

2014'te yüzde 52 büyüdük. Bu bize cesaret verdi ve 2015 için yüzde 70 büyüme hedefi koyduk. 


 Yüzde 70 çok yüksek değil mi? 

Rusya pazarında beklenen düşüş nedeniyle fiyatlar geçen yılla aynı seyretti. Otelciler iç pazara ciddi bir kontenjan ayırdı ve bu durum yerli turist için avantaja dönüştü. Bu gibi etkenler sonrası hedeflerimizi yüzde 70'e yükselttik. Birinci dönem erken rezervasyonda geçen yıla oranla yüzde 56 büyümemiz de bize bunu yakalayabileceğimizi gösteriyor. 


22 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 


 Tatil.com olarak uzun vadede planlarınız nasıl şekilleniyor? 

Türkiye'de yeni nesil bir tur operatörü olmayı hedefliyoruz. İnsanların kendi tur paketlerini özgürce yaratabilmelerini istiyoruz. Bu doğrultuda 2015-2017 ajandamızı oluşturduk. Buna göre ilk etapta yenilenen web sitemizi hayata geçirdik ve yayına aldık. Sitemiz, zaman içinde yapacağımız geliştirmelerle 205 ülkede 330 bin otel/tesis satışı yapacak. 


 Ne kadarlık bir yatırım yapacaksınız? 

Bu projede sadece yazılım ve diğer altyapı sistemleri için 22 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdık. 3 yıl içinde kısım kısım bu yatırımı yapacağız. Proje tamamlandığında sitemizde Amerika'daki bir NBA maç biletinden tutun da Londra'daki özel bir konsere veya buz hokeyi maçına, Avrupa'nın en büyük müzik festivallerinden Brezilya'daki bir organizasyona kadar çok çeşitli alanda bilet ve hizmet satışlarımız olacak. 


 Bu proje çok yüksek bir tatil kültürü üzerine kurulu. Bu Türkiye'de var mı? 

Türkiye'de şun için küçük de olsa böyle bir kitle var. Yerli turistte tatile çıkma alışkanlığı her yıl ortalama yüzde 50 büyüyor. En az 5 yıl daha bu hızla büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. 


2015'TE YÜZDE 5 BÜYÜR


 Turizm sektörü açısından 2015 sizce nasıl geçer? 

Ben 2014'e oranla daha iyi bir olacağını düşünüyorum. Yüzde 5 büyüme bekliyorum. Rusya pazarında bir daralma yaşanacak. Fakat ben tam tersi olacağını düşünüyorum. Rusya'da tatil dağılımı yüzde 60 Avrupa, yüzde 40 Ortadoğu ve Türkiye gibi pazarlar. Rublenin dolar karşısında yaşadığı değer kaybı Avrupa'ya giden Rus turisti Türkiye'ye yöneltebilir.


YENİ YASA GEREKLİ


 Sektörün Tur Operatörlüğü Yasası beklentisi var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Tur operatörlerine belirli yükümlülükler getirecek olan bu yasayı kesinlikle destekliyoruz çünkü bu aynı zamanda tüketici mağduriyetlerinin de önüne geçecek. Diğer taraftan bu yasa hazırlanırken sektördeki rekabet dinamiklerini zedelemeyecek şekilde nihai haline getirilmesi gerekiyor


Sabah


Geri Dön