29 / 04 / 2024

TAV’dan en az 313 milyon euro net kar

TAV’dan en az 313 milyon euro net kar

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası olan TAV Havalimanları yılın ilk dokuz ayına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. TAV, bu dönemde toplamda 60,2 milyon yolcuya hizmet verdi.



TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, şirketin 39,1 milyon dış hat ve 21,1 milyon iç hat olmak üzere toplamda 60,2 milyon yolcuya hizmet verdiğini açıkladı.

Serkan Kaptan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle ülkemizin ana pazarlarından olan ülkeler Almanya ve İngiltere’den gelen yolcu sayıları 2019 yılının çok üstüne çıktı. Devam eden güçlü talebin sonucunda ise sene başında açıkladığımız dış hat yolcusu beklentimizi yüzde 10 ile 15 oranında artırdık.

Bu sene ayrıca, kısmen jeopolitik sebeplerden ve kısmen de havalimanındaki verimlilik artışı nedeniyle Almatı Havalimanı’nı teknik inişler için kullanan kargo uçuşlarının sayısı da 2019’un iki kat üstüne çıktı. Özel yolcu salonları, gümrüksüz satış ve yiyecek içecek faaliyetlerimizin finansal sonuçlarında da çok büyük iyileşmeler yaşandı ve bilişim hizmetlerimiz iş hacmini büyüttü. Kış sezonunda ise seyahat talebinin kuvvetli bir şekilde seyretmesini bekliyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön