28 / 04 / 2024

Tavşanlı Özel Yıldız'ın yeni binasının temeli atıldı!

Tavşanlı Özel Yıldız'ın yeni binasının temeli atıldı!

Tavşanlı'da eğitim ve öğretim faaliyeti gösteren Özel Yıldız Eğitim Kurumlarının yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene; Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da katıldı.



Tavşanlı'da eğitim ve öğretim faaliyeti gösteren Özel Yıldız Eğitim Kurumlarının yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. 


Törene; Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu. Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, daire ve kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, velileri ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreninde konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti Hükümeti ve Tavşanlı Belediyesi'nin yatırımlarıyla birlikte ilçenin bir vilayet havası kazandığını söyleyerek, dev projelerin bir bir hayata geçirildiğini kaydetti. Başkan Güler konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "15 yıl önce eğitim ve öğretim hayatına başlayan Özel Yıldız Eğitim Kurumlarının faaliyetlerini önemsiyorum. Bu bağlamda okulumuzun kumcusu Ali İhsan Yıldız hocamızı da rahmetle anıyorum. Kurumun geldiği nokta ve elde etmiş olduğu başarılar ortada. ilerleyen dönemlerde memleketine, ülkemize hayırlı hizmetler yapacak gençlerin buradan yetişeceğine inanıyor ve yeni tesisin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Son yıllarda Hükümet yatırımlarıyla birlikte eğitimde olduğu gibi bir çok alanda önemli atılımlar gerçekleştiriyoruz. 

İnşallah sayın Valimiz bundan sonra daha sık olarak ilçemize gelip temel atma törenlerine iştirak edecektir. Bunun müjdesini veriyorum. Devlet yatırımlarıyla birlikte ilerleyen Belediyemizin de çok önemli projeleri var. Atık Su Arıtma tesisimiz ihale edildi ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile Kalkınma Bakanlığımızın da destekleriyle 24,5 milyonluk içme suyu yatırımımız iki katından fazlasına çıkarak 54,5 milyon TL'ye ulaştı. Ayrıca Göbel Termal Tesisleri ve Ada Mesireliğimizdeki yatırımlarımız da tüm hızıyla sürüyor. Bedesten projemiz de çarşı merkezimize farklı bir boyut kazandıracak. Yine ilçemizin tarihi dokusunu hayatta tutmak için önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu tesislerimizin de temelini hep beraber atacağız. Yapılan yatırımlarla birlikte Tavşanlı'mızın bir vilayet hüviyeti kazanıyor olması bizleri son derece gururlandırıyor. Bu bağlamda Tavşanlı'mız, Kütahya'mızın gelişmişlik bakımından en iyi şekilde temsil etmektedir. Projelerimize destek veren Kütahya Valimiz Şerif Yılmaz başta olmak üzere Milletvekilimiz Vural Kavuncu, Kaymakamımız Numan Hatipoğlu ve ilgili yöneticilerimize Tavşanlı halkı adına teşekkür ediyorum." Yapılan konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Mecit Amil'in duasıyla birlikte kurban kesilerek protokol mensupları tarafından Özel Yıldız Eğitim Kurumlarının temeline ilk harç atılmış oldu. 


Hisar Gazetesi


Geri Dön