29 / 04 / 2024

Tayfun Bayazıt kimdir?

Tayfun Bayazıt kimdir?

Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. Kurucu ortağı Tayfun Bayazıt kimdir? Tayfun Bayazıt, Primist Gayrimenkul'den önce hangi firmalarda hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Tayfun Bayazıt'ın biyografisi...



Tayfun Bayazıt kimdir?


Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. Kurucu ortağı Tayfun Bayazıt, Makine Mühendisliği lisans (1980) eğitimi sonrası Columbia Üniversitesi Finans ve Uluslararası İlişkiler alanlarında Yüksek Lisans (MBA-1983) derecesi alan Bayazıt, bankacılık kariyerine Citibank’ta başladı. 


Bayazıt daha sonra 13 yıl Çukurova Grubu bünyesinde Yapı Kredi (Genel Müdür Başyardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi), İnterbank (Genel Müdür) ve Banque de Commerce et de Placement S.A. İsviçre’de (President & CEO) üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 1999 yılında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dışbank Murahhas Azalığına getirildikten sonra aynı grupta 2001 yılında Dışbank İcra Başkanlığı’nı (CEO) üslendi. 


2003 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilen Bayazıt, Temmuz 2005’te Fortis’in Dışbank’ın çoğunluk hisselerini satın alması sonrası Fortis Türkiye CEO’luğu ve Fortis Küresel Yönetim Komitesi Üyeliği’ne getirildi. 2006’da yapılan Genel Kurul’dan sonra Fortis Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üslendi. 2007 yılında Yapı Kredi’ye (UniCredit ve Koç Grupları ortaklığı) Murahhas Üye ve Genel Müdür olarak geri döndü ve 2009 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üslendi. Bayazıt Yapı Kredi’deki görevinden Ağustos 2011’de halihazırda Başkanlığını yürüttüğü “Bayazıt Danışmanlık Hizmetleri” şirketini kurmak için ayrıldı. 


Migros, TAV ve Doğan Holding yönetim kurullarında bağımsız üye olan Bayazıt aynı zamanda Marsh McLennan Grubu (Marsh, Mercer ve Oliver Wyman) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmektedir. TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Bayazıt, TEGV (T. Eğitim Gönüllüleri Vakfı), Embarq, TKYD (T. Kurumsal Yönetim Derneği) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler üstlenmektedir.



Tayfun Bayazıt ve Primist Gayrimenkul iletişim!


Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.


Adres: Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cd. Seyran Apt. No:12 D:12 Şişli / İstanbul

Tel: 0212 219 37 25 - 26

Fax: 0212 219 37 20

e-mail: [email protected]

Web: primist.com


Geri Dön