17 / 05 / 2024

TBMM Başkanlığı 47 yasama uzman yardımcısı alıyor! İşte başvuru şartları! Son başvuru 13 Ocak 2023!

TBMM Başkanlığı 47 yasama uzman yardımcısı alıyor! İşte başvuru şartları! Son başvuru 13 Ocak 2023!

TBMM Başkanlığı 47 yasama uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Peki başvuru şartları ne? Kimler başvurabilir? İşte detaylar…



Başvurular, http://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak ve şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular geçersiz olacak.

Son başvuru Tarihi 13 Ocak 2023. KPSS sonuçlarına göre yüz üzerinden yetmiş ve daha yüksek puan alan adaylar ekli listede yer alan KPSS puan türlerinden yalnızca biriyle ilgili kadroya başvuruda bulunabiliyor. Adaylar arasından, puan türleri itibarıyla en yüksek puan alan adaydan başlayarak kadro sayısının dört katı kadar aday sözlü sınava davet edilecek. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava katılma hakkı elde edecek.

TBMM Başkanlığı 47 yasama uzman yardımcısı alıyor! İşte başvuru şartları! Son başvuru 13 Ocak 2023!

KPSS P4 puan türü için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden, diğer puan türleri içinse hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartlar arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen geçerlilik süresi dolmamış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarının (İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça veya Arapça dillerinin herhangi birinden) birinden ekli listede belirtilen düzeylere ilişkin asgari puan zorunlu. Yaş sınırının 35 olduğu belirtildi. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak gerekiyor.

Ayrıntılar için: www.tbmm.gov.tr

Orman Genel Müdürlüğü tam 28 şehirde KPSS şartsız personel alacak! Başvurular resmen başladı! Aman kaçırmayın! 

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 231 sözleşmeli personel alınıyor! Son başvuru tarihi 15 Ocak 2023!


Geri Dön