28 / 04 / 2024

TBMM hobi bahçeleri için mesai yapacak! 

TBMM hobi bahçeleri için mesai yapacak! 

TBMM, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin engellenmesini, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının denetime alınmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak...



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin önüne geçilmesini, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TBMM Genel Kurulu, 20 Ekim Salı günü saat 15:00'te toplanacak ve Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapan Kanun Teklifi'nin müzakeresine devam edecek. 

Geneli üzerindeki görüşmeleri tamamlanan teklifin, maddeleri değerlendirilecek. 

Tarımsal amaçlı arazi kullanımlarında, tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine uyulması zorunlu kılınacak. 

Bu plan veya projelere aykırı hareket edilmesi durumunda valilikçe resen tespit yaptırılarak sorumlulara, 1000 TL'den az olmamak kaydıyla bozulan arazinin her metrekaresi için 10 TL idari para cezası kesilecek, projeye uygunluk sağlanması için azami 2 ay süre tanınacak.

İzinsiz bütün yapılar, masrafları Tarım ve Orman Bakanlığınca karşılanmak şartıyla bir ay içinde belediyeler veya il özel idarelerince yıkılacak ve taşınmazlar tarımsal üretime uygun hale getirilecek.

Hobi bahçelerine yasak geliyor!


Geri Dön