06 / 05 / 2024

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için yas tutturacak kara haber!

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için yas tutturacak kara haber!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, vatandaşlara yapacağı ödemelerde değişikliğe gitmeyi planlıyor. Yapılan değişikliklerin detayları haberimizde yer almaktadır.



Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak tasarlanmış bir yardım programıdır. Bu program kapsamında, Haziran 2022 - Mayıs 2023 dönemi için, ailelerin kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ödenmektedir.

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı veya ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvuru yapacak kişilerin, belli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, Mavi Kart sahibi olmak, yurt dışında ikamet etmemek, 18 yaşından büyük olmak ve hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan, yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişilerin bulunmaması yer almaktadır.

Ayrıca cezaevinde veya tutukevinde hükümlü veya tutuklu olanlar, öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunanlar ve zorunlu askerlik görevini yerine getiren er/erbaşlar Aile Destek Programı kapsamında değillerdir. Bu nedenle, bu kişiler başvuruları kabul edilmemektedir ve programdan yararlanamamaktadırlar.


Geri Dön