12 / 05 / 2024

TCMB brüt rezervlerinde gerileme yaşandı! İşte detaylar!

TCMB brüt rezervlerinde gerileme yaşandı! İşte detaylar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 19 Ağustos haftasında 112,3 milyar dolara gerilediği açıklandı. İşte detaylar!



TCMB rezervlerinde bir süreden beri görülen toparlanma geçen hafta sekteye uğradı. TCMB verilerine göre, brüt rezervler 19 Ağustos haftası itibariyle 112,3 milyar dolara gerilediği bildirildi. Bir önceki haftaya göre brüt rezervler 113,7 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Net rezervlerde de gerileme meydana geldi. TCMB net rezervleri 19 Ağustos haftasına bakıldığı zaman 13,9 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta net rezervler 15,7 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Swap hariç net rezervlerde ise aynı dönemde eksi 51,6 milyar dolar oldu. Döviz mevduatlarına bakıldığı zaman ise geçen hafta düşüş izlendi. TCMB verilerine göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 3,3 milyar dolar azalış ile 213,9 milyar doları buldu. Pariteden arındırılarak bakıldığında ise döviz mevduatlarının 1,4 milyar dolar gerilediği görülmektedir. Aynı verilere bakıldığında da gerçek kişilerin döviz mevduatı 72 milyon dolar artış yaşanırken, tüzel kişilerde ise 1,44 milyar dolar azaldı.

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

İslam Memiş gram altın treni kalkıyor dedikten sonra bakın neler oldu? İşte detaylar!

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylıklarına zamlı hali! İşte zamlı yeni maaşlara dair detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön