06 / 05 / 2024

TCMB ile bankalar neden buluştu? İşte o toplantının nedeni!

TCMB ile bankalar neden buluştu? İşte o toplantının nedeni!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kısıtladığı opsiyonlu Kur Korumalı Mevduat (KKM) işlemlerinin nasıl hesaba katılacağı ve yapılmaya devam edilip edilmeyeceği konusundaki belirsizliği dün bankalar ile bir araya gelerek masaya yatırdığı iddia edildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ilgili bir toplantı yaptığı iddia edildi.

Bloomberg HT’nin özel haberine göre, son düzenlemeler nedeniyle bankacılık sektöründe başlayan KKM belirsizliğini çözümü için TCMB yetkilileri ile banka yöneticileri bir araya geldi.

TCMB ile bankalar neden buluştu? İşte o toplantının nedeni!

İddiaya göre, toplantının ana temasını bu düzenlemenin çerçevesi ve uygulamasının nasıl olacağı oluştururken, getirilen sınırlamaların canlı opsiyonlu KKM’leri kapsayıp kapsamadığı, bu işlemlerin hangi türlerinin Merkez Bankası’nda rahatsızlık yarattığı gibi konular da toplantıda tartışıldı.

Toplantıda görüşleri alınan, bankalar konuya ilişkin çekincelerini dile getirirken, TCMB yöneticileri ise düzenlemenin gerekçelerini aktardı ve duyulan rahatsızlığın piyasada döviz talebinden kaynaklandığını savundu.

Habere göre söz konusu düzenlemenin, opsiyonlu KKM yapan bazı bankaların bu işlemi gerçekleştirirken müşterilerine döviz bozdurarak TCMB’ye Türk lirası verdikleri, sonrasında pozisyonu hedge edebilmek için yeniden piyasadan aynı miktarda döviz aldıkları gerekçesiyle yapıldığı iddia edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön