09 / 05 / 2024

TCMB’den bankalara uyarı! O rakamın altında dolar satmayın!

TCMB’den bankalara uyarı! O rakamın altında dolar satmayın!

Dolar kuru uzun süre sonra ilk kez dün 19 TL’nin üzerine test ederken, döviz yatırımcısını da heyecanlandırdı. Diğer yandan Merkez Bankası için dolarla ilgili ortaya atılan bir iddia da gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar…



“19,05’İN ALTINDA DOLAR SATIŞI YAPMAYIN!”

BloombergHT’nin bilgi edindiği kaynaklara göre, TCMB bankalardan ayrıca bireysel müşterilere 19,05 altında dolar satmamasını isterken, bireysel müşterilere döviz forward kontrat satışı yapılmamasını da talep etti.

Öte yandan Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından otoritelerin dolar ve altın talebini kısıtlamak için tedbirleri artırdığı da iddia edildi.

TCMB’den bankalara uyarı! O rakamın altında dolar satmayın!

Buna göre yetkililer, enflasyonun geçtiğimiz sene yüzde 85’te zirve yapmasıyla birlikte TL’nin mümkün olduğunca istikrarlı seyretmesine odaklandı. TL geçen yıl doların karşısında yüzde 30 değer kaybederken bu yılki kayıp yüzde 1’in altında bulunuyor.

TCMB ayrıca, depremin etkilerini hafifletmek için mal mukabili (vadeli) altın ithalatını geçici bir süreliğine durdurma kararı sonrası bankalardan yerli müşterilerine altın satışlarında minimum bir spread belirlemelerini talep etmişti.

DOLAR YENİDEN 18,85 SEVİYESİNE ÇEKİLDİ

Doların dün ilk kez 19 TL’nin üzerini görmesinin ardından bugün serbest piyasada 18,8520 liradan alınıp, 18,8540 liradan satılmakta. Diğer taraftan 20,1840 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 20,1860 TL civarında seyir izliyor.

Doların satış fiyatı dün kapanışta 18,8510 lira, euronun satış fiyatı ise 20,1220 lira olmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön