27 / 04 / 2024

TCMB’den bankalara uyarı! O rakamın altında dolar satmayın!

TCMB’den bankalara uyarı! O rakamın altında dolar satmayın!

Dolar kuru uzun süre sonra ilk kez dün 19 TL’nin üzerine test ederken, döviz yatırımcısını da heyecanlandırdı. Diğer yandan Merkez Bankası için dolarla ilgili ortaya atılan bir iddia da gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar…



Uzun süredir 18 liralar seviyesine demir atan doların dün aniden 19 TL’nin üzerini test etmesi dolar fiyatı yeniden yükselişe mi geçecek sorusunu akıllara getirirken, yatırımcı da dolarla ilgili haberleri dikkatle takip etmeye başladı. Uzunca bir süredir 18 liralar civarında seyden dolar kuru dün aniden 19 liranın üzerini test etmiş ve bu durum yatırımcıyı heyecanlandırmıştı.

TCMB’den bankalara uyarı! O rakamın altında dolar satmayın!

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, (TCMB), döviz talebini azaltmak amacıyla bankalardan ‘döviz forward’ kontrat satışlarında maliyetleri artırmalarını istediği iddia edildi.

BloombergHT’nin haberine göre, döviz talebini azaltmak amacıyla bankalardan döviz forward kontrat satışlarında maliyetleri artırmalarını istedi.

Konuyla ilgili kaynaklar, TCMB'nin bankalardan dolar forward kontratlarında faizi yüzde 30’dan yüzde 40’a yükseltmelerini istedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön