03 / 05 / 2024

TDV 5 yılda her ilde yurt açacak!

TDV 5 yılda her ilde yurt açacak!

TDV Mütevelli Heyet Başkanı Ali Erbaş, Diyanet Vakfı 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Programı'na katıldı. Programda konuşan Erbaş, beş yıl içerisinde her ilde yurt açmayı hedeflediklerini söyledi.



Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyet Başkanı Ali Erbaş, beş yıl içerisinde her şehirde yurt açmayı planladıklarını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Programı, TDV Konferans Salonu'nda düzenlendi. Programa katılan Erbaş, TDV'nin kurulduğu günden bu yana eğitim ve kültür hizmetlerinin öncelikli faaliyet alanı gördüğünü söyledi.

Türkiye'de faaliyet gösteren yükseköğretim kurumlarında 7 milyon 611 bin öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Erbaş, "Vakfımız 29 Mayıs Üniversitesi, İslam Araştırmaları Merkezi, öğrenci yurtları, Uluslararası Burs Programları, Yurt İçi Burs Programları ve yurt dışında desteklediği eğitim kurumları,  İzmir  Bornova Koleji ve Ana Okulları ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezlerinde 25 bin öğrenciye eğitim hizmeti sunmaktadır" dedi.

TDV'nin geçen yıl 19 yükseköğrenim öğrenci yurt sayısını bu yıl 32'ye yükseltieceğini belirten Erbaş, "4 bin öğrenci yurt kapasitemiz 8 bine çıktı. 5 yıllık hedefimiz, 81 ilimizin tamamında Türkiye Diyanet Vakfının bünyesinde yurt yapmak ve üniversite öğrencilerimizin bu yurtlarda sağlıklı bir şekilde barınmalarını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Son 4 yılda 40 ilde açılan 450 öğrenci evinde 3 bin kişinin barındığını açıklayan Erbaş, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile yapılan protokol kapsamında 550 din görevlisinin öğrenci yurtlarında manevi rehberlik hizmeti verdiğini açıkladı.
 


Geri Dön