11 / 05 / 2024

Tek yürek bağış gecesinde toplanan para ile kaç tane ev yapılır? Tek yürek bağış gecesinde ne kadar bağış toplandı?

Tek yürek bağış gecesinde toplanan para ile kaç tane ev yapılır? Tek yürek bağış gecesinde ne kadar bağış toplandı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde meydana gelen hasarları gidermek için geçtiğimiz günlerde “Tek Yürek” bağış gecesi düzenlendi. Peki Tek yürek bağış gecesinde ne kadar bağış toplandı? İşte detaylar!



Tek Yürek bağış kampanyasında toplanan para ile yapılabilecek bina sayıları ve İstanbul'daki yapı güçlendirmesi hakkındaki merak edilen detayları Dr. Öğretim Üyesi Hakan Koman anlattı.

KONUTLAR YENİDEN İNŞA EDİLMELİ!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra toplamda 481 bin 865 binada 2 milyon 196 bin 88 bağımsız hasar tespit edildi. Depremzedelerin yeniden evlerine kavuşması için ortak bir şekilde Türkiye Tek Yürek bağış kampanyası yapıldı. Bu kampanya ile 115 milyar lira toplanıldı. Bu bağışta tekrardan yapılandırmalara kullanılacağı düşünülüyor. Dr. Öğretim Üyesi Hakan Koman, İstanbul’da da 1999 yılı öncesi yapılmış tüm konutların hemen güçlendirilmesi ve yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, beklenilen İstanbul depremi için çağrılarına devam ediyor.“1999 yılı öncesinde yapılan binalar kontrol edilmeli gerekirse yeniden inşa edilmelidir diyen Koman, sözlerine şöyle devam etti; “Yaşanılan deprem ile yeni binaların da yıkıldığını gördük. İstediğim bir kampanyada İstanbul için yapılsın.”

Demir işçiliğinin gerektirdiği gibi olmadığını ifade eden Koman ‘’ 1964 Adapazarı, 1999 Kocaeli, Düzce depremi, 2011 Van depremi ve 2023 Kahramanmaraş depreminde yaşanılanlara göre demir işçiliğindeki kalitesizlik gözler önünde. Bunun için başka bir strateji yapılması gerekmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

Yapıların birçok yöntem ile inşa edildiğini dile getiren Koman, ‘’ Mevcut yapıları da depreme dayanıklı hale getirmek için karbon fiber sargılarla kolonların sarılması gerekir. Aynı zamanda yapılara sönümleyici ve izolatör de eklenebilir. Karbon fiber sargı kırılmaları engeller ve bu de depremde can kaybını minimum düzeylere düşürür” dedi.

TEK YÜREK BAĞIŞ GECESİNDE TOPLANAN PARA İLE KAÇ TANE EV YAPILIR?

Toplanmış olan 115 milyar lira ile yıkılmış binaların yüzde 30’unun yeniden inşa edilebileceğini belirten Koman, ‘’Toplamda 170 bin daire yapılabilir. Bir binada 10 daire olduğunu düşündüğümüz zaman ise 17 bin bina yapılabilir. 60 bin yıkılan ve ağır hasarlı yapıların yaklaşık yüzde 30’u bu şekilde onarılabilir” diye konuştu.

Kredi kartı kullananların içine soğuk sular serpilecek! Kart aidat iadesini hemen alabilirsiniz!

Üniversite öğrencilerine müjde! Uzaktan eğitim gören öğrencilere destek parası verilecek! O belediye hesaplara yatıracak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön