02 / 05 / 2024

Tekfen Bomonti Apartmanlarında Mitsubishi Multi Split Klimalar kullanılıyor!

Tekfen Bomonti Apartmanlarında Mitsubishi Multi Split Klimalar kullanılıyor!

TEKFEN Emlak Geliştirme tarafından çevre dostu yeşil bina standartlarına uygun olarak inşa edilen Tekfen Bomonti Apartmanlarında, Mitsubishi Electric ' in Multi Split Klimaları tercih edildi...



Türkiye'nin ilk LEED Sertifikalı konut projesi Tekfen Bomonti Apartmanlarında, Mitsubishi Electric'in Multi Split Klimaları tercih edildi. 


TEKFEN Emlak Geliştirme tarafından çevre dostu yeşil bina standartlarına uygun olarak inşa edilen ve Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Sertifikası'na 'altın' seviyesinde sahip olan Tekfen Bomonti Apartmanları'nda Mitsubishi Electric Klima Sistemleri kullanıldı. 


Projede uygulanan ve çoklu split (bireysel) klima anlamına gelen Multi Split Klimalarda bire bir split klimalarda olduğu gibi tek dış ünite bulunuyor. Bu dış üniteye 8 adede kadar iç ünite bağlanabilmesi ise Mitsubishi Electric Multi Split Klimaların en önemli özelliklerinden biri. 


Tekfen Bomonti Apartmanlarının iklimlendirme çözümlerinde kullanılan bu sistemler sayesinde, dış ünitelerin yerleştirilmesinden doğacak yer sıkıntısı ya da bina dışında oluşacak istenmeyen görüntü ortadan kalkıyor. 


Başta enerji ve su tasarrufu olmak üzere, atıkların azaltılması, iç mekan hava kalitesinin artırılması, bina kullanıcısının rahatının ve veriminin artırılması, çalışanların sağlık giderlerinin azaltılmasıyla düşük işletme ve bakım maliyetlerini mümkün kılan yeşil binalar çevreye dost yaklaşımı ile dikkat çekiyor. Farklı biiyüklüklerdeki bu konutların ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2, 3, 4, 5 ve 6 adet iç ünitenin farklı kapasitelerdeki tek bir dış üniteye bağlanabildiği projede, dış ünitelerin tamamı çatıda konumlandırılıyor ve bakır borulamalar belirli noktalarda bırakılan şaftlardan her kattaki dairelere dağıtılıyor. Modele göre 10 ile 80 metre arasında değişen boru lama mesafeleri ise uygulamada esneklik sağlıyor. 


Uluslararası bir sertifikasyon programı olan Eurovent Sertifikası'na sahip Mitsubishi Electric Multi Sistem ürünleri, Inverter Multi serisinde kullanılan son teknoloji kompresörler ve diğer sistem bileşenleri ile yüksek enerji verimliliği değerlerine ulaşıyor. Kapasite ve performans değerleri tarafsız laboratuvarlarda test edilerek doğrulanan bu sistemlerin tamamı EER (Enerji Verimlilik Oranı) ve COP (İsıtma Verimlilik Oranı) değerleri 3,5 ile 5 arasında değişen A enerji sınıfında yer alıyor. Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimaların tamamı A++'a kadar yüksek sezonsal enerji sınıflan ile sektörün yüksek verimlilik sınıfına sahip klimaları arasında bulunuyor. 


Dış ünitelerde fan kanatlarının ve koruyucu ızgara şeklinin dizaynında yapılan geliştirmeler ile çalışma sesinin oldukça azaltıldığı Mitsubishi Electric Multi Sistemler, dış hava sıcaklığı düştükçe ve buna bağlı olarak soğutma yükü azaldıkça, düşük ses seviyesi moduna otomatik olarak geçiyor. Bu özellikleri ile çalışma ses seviyesinin normalden 3 dB(A) daha azaldığı bu ünitelerle sakin ve konforlu ortamlar yaratılıyor. 



Ticari Hayat 


Geri Dön