27 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat Aramco projesi için sözleşme imzaladı!

Tekfen İnşaat Aramco projesi için sözleşme imzaladı!

Tekfen İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tekfen İnşaat Aramco projesi için sözleşme imzaladı.





Tekfen İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tekfen İnşaat Aramco projesi için sözleşme imzaladı.


Kap Açıklaması:

Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Aramco arasında 31 Ağustos 2016 tarihli açıklamamızda niyet mektubu imzalandığı duyurulan, Yanbu – Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki 20''benzin ve 24'' jet yakıtı boru hattı projesinin inşaatı işinin toplam 299.312.000 ABD Doları bedelle anahtar teslimi olarak inşa edilmesi ve 47 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai sözleşme aynı şartlar ve kapsam ile imzalanmıştır.


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Tekfen İnşaat, 333 kilometre uzunluğundaki Yanbu-Cidde arası boru hattı projesinin inşaatı için 299.3 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Açıklama, Tekfen tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapıldı.


Tekfen’in, 31 Ağustos’ta niyet mektubu imzalandığı duyurulan boru hattı projesine ilişkin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Aramco  arasında 31 Ağustos 2016 tarihli açıklamamızda niyet mektubu imzalandığı  duyurulan, Yanbu - Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki boru hattı  projesinin inşaatı işinin toplam 299 milyon 312 bin ABD Doları bedelle anahtar  teslimi olarak inşa edilmesi ve 47 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai  sözleşme aynı şartlar ve kapsam ile imzalanmıştır.”


Milliyet


Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


Tekfen İnşaat, 333 kilometre uzunluğundaki Yanbu-Cidde arası boru hattı projesinin inşaatı için 299,3 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Açıklama, Tekfen tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapıldı. 

Tekfen'in, 31 Ağustos'ta niyet mektubu imzalandığı duyurulan boru hattı projesine ilişkin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Aramco arasında 31 Ağustos 2016 tarihli açıklamamızda niyet mektubu imzalandığı duyurulan, Yanbu - Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki boru hattı projesinin inşaatı işinin toplam 299 milyon 312 bin ABD Doları bedelle anahtar teslimi olarak inşa edilmesi ve 47 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai sözleşme aynı şartlar ve kapsam ile imzalanmıştır."


Hürses


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı!


Şirketlerin yurtdışı hamleleri yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilen konular arasında yer alıyor. Bu şirketlerden biri olan Tekfen Holding, 31 Ağustos'ta grup şirketlerinden Tekfen înşaat'ın Aramco ile Yanbu-Cidde arasında yapacağı boru hattına yönelik niyet mektubunun imzalandığını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta Tekfen cephesinden şirketin bu yatırımına yönelik yeni bir haber geldi. Buna göre, Tekfen înşaat'ın 299,3 milyon dolar bedelle üstlendiği boru hattı projesinde taraflar arasında anlaşma w,s imzalandı. Toplam 333 km uzunluğundaki boru hattı projesinin 47 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Ayrıca inşaat grubunun cirosunun üç buçuk yıl içerisinde ikiye katlanması hedefleniyor. Uzmanlar bu haberin hissenin getiri potansiyelini artırabileceği yorumunu yapıyor. 


Ekonomist 


Geri Dön