02 / 05 / 2024

Tekfen İnşaat Bakü Olimpiyat Stadı'nı hayata geçiriyor!

Tekfen İnşaat Bakü Olimpiyat Stadı'nı hayata geçiriyor!

Tekfen, Azeriler’i Olimpiyatlara hazırlıyor. 640 milyon dolarlık bir proje ile Bakü’ye iki yıl gibi kısa zamanda dev stad yapan Tekfen’in yeni hedefi ise Rusya ve Katar olacak.



Avrupa Olimpiyatları’na hazırlanan Bakü’nün Olimpiyat Stadı’nı yapan Tekfen İnşaat, gözünü 2018 Rusya ve 2022’de Katar’da Dünya Kupası için yapılacak stadlara dikti. 1996’dan bu yana Azerbeycan ‘da 14 proje tamamlayan ve 4’ü de devam eden Tekfen, rüzgarlı havasından dolayı ‘Rüzgar Şehri’ olarak anılan Bakü’ye 2 yeni proje daha ekledi. Tekfen’in 640 milyon dolarlık bir bedelle 24 ay gibi kısa sürede bitirdiği Bakü Olimpiyat Stadı şubat ayında Azeriler’e teslim edilecek. Azerbaycan’ın en büyük enerji şirketi SOCAR’a genel merkez binası da 240 milyon dolarlık proje ile Tekfen imzasını taşıyor. Tekfen İnşaat, bu projeleri referans olarak kullanarak, bölge ülkelerde yeni projelere de imza atmak istiyor.


İş kazası olmadan bitti


Tekfen İnşaat’ın Azerbaycan’da devam eden projelerini bir grup gazeteciye tanıtan Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Bakü Olimpiyat Stadı’nın inşaatı için 640 milyon 500 bin dolarlık sözleşme imzaladıklarını belirterek, inşaatın yüzde 93’ünün, 18 milyon adam/ saat kazasızlıkla tamamlandığına dikkat çekti. Kafkaslı, bu stad projesinin İstanbul  Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan sonra Tekfen İnşaat’ın 2. stad projesi olduğunu belirterek,bu alanda fırsatları yakından takip edeceklerini vurguladı. Kafkaslı, 2018 Rusya, 2022 Katar’da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası’nın stad inşaatlarına da talip olacaklarını sözlerine ekledi. 


Platini’den övgü: Guinness’e girebilirdiniz


Bakü Olimpiyat Stad’ını 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Tekfen İnşaat’ın bu projesine UEFA Başkanı Michel Platini’den de övgü gelmiş. Projenin kısa zamanda bitirilmesi ile ilgili olarak Platini’nin ‘Tekfen İnşaat, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için zamanında başvuru yapsaydı, bu proje ile rekorlar kitabına girebilirdiniz’ dediğini  paylaşan Kafkaslı” Bir zamanlar petrol kuyularıyla bir bataklığı andıran bölgeyi iki sene de bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Birol Keleş-Star


Geri Dön