02 / 05 / 2024

Tekfen Vakfı’ndan öğrencilere 15 bin 720 lira burs. İşte detaylar!

Tekfen Vakfı’ndan öğrencilere 15 bin 720 lira burs. İşte detaylar!

Tekfen Vakfı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz 550 başarılı üniversite öğrencisine bur verecek. İşte burs şartları!



Başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan genç öğrencilerin eğitimine destek olmayı amaçlayan Tekfen Vakfı’nın burs başvuruları 3 Ekim tarihinde başlıyor. Tekfen Vakfı burs programı çerçevesinde bu yıl da Türkiye'de eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 550 üniversite öğrencisine burs verecek.

Tekfen Vakfı’ndan öğrencilere 15 bin 720 lira burs. İşte detaylar!

Bugüne kadar 3 bine yakın üniversite öğrencisinin mezuniyetine ve onların iş yaşamına atılmasına katkı sağlayan Tekfen Vakfı’nın, burs programından yararlanmayı arzulayan öğrencilerin www.tekfenburs.org internet adresi üzerinden, başvurularını 3 Ekim ila 16 Ekim tarihleri arasında tamamlamaları gerekiyor.

 

Tekfen Vakfı, verdiği burslarla gençlerin eğitim yaşamlarının tamamı boyunca onlara destek olmayı amaçlıyor. Bu sebeple burs başvuruları esnasında okuduğu akademik birimi yeni kazanan bursiyer adaylarına öncelik tanınıyor. Burs almaya hak kazanan öğrenciler eş zamanlı olarak okullarından,’bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamaz” şeklindeki resmi yazıyı getirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin ayrıca özel kurum ve kuruluş ya da sivil toplum kuruluşlarından (STK) burs alamıyor olmaları şartlar arasında sunuluyor. Burs programı çerçevesinde bölüm kısıtlamasına gitmeyen Tekfen Vakfı bursundan yararlanmak isteyen öğrencilerin, velileri arasında en yüksek gelir sahibinin aylık brüt gelirinin 11 bin 977 TL ve altında olması şartı getiriliyor.  Peki Tekfen Vakfı'nın bursu ne kadar olacak işte yanıtı: 


Geri Dön