05 / 10 / 2024

Tekirdağ'da icradan 1 milyon 518 bin TL'ye satılık arsa!

Tekirdağ'da icradan 1 milyon 518 bin TL'ye satılık arsa!

çerkezköy İcra Müdürlüğü, Tekirdağ İli, çerkezköy İlçesi, Veliköy Köyü, Yalıboyu mevkii 177 ada, 3 parselde yer alan 8 bin 761 metrekare arsayı satışa sunuyor




çerkezköy İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

çERKEZKÖY İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/151
Talimat Örnek No: 27*

1- Satılmasına karar verilen taşınmazların tapu bilgileri, cinsi, niteliği, kıymeti, adedi,

önemli özellikleri: 'Tekirdağ ili çerkezköy ilçesi Veliköy Köyü Yalıboyu mevkiinde kain 177 Ada 3 Parsel sayılı 8.761,00.-m2 arsa nitelikli taşınmazın tamamının cebri icra marifetiyle satışı yapılacaktır.

2- Taşınmazın İmar Durumu: Dosyasında ayrıntılı imar durumu mevcut olup, taşınmaz; Veliköy Belediye Başkanlığı Fen işleri Müdürlüğü'nün 26.02.2010 tarihli, 2010/50 sayılı yazısında; bahse konu çerkezköy ilçesi Veliköy Köyü Yalıboyu mevkiinde kain 177 Ada 3 Parsel sayılı yer, ayrık nizam, Taks: % 50, Kaks; % 100, hmax: 18.50 m, sanayi alanında kalmaktadır' denilmiştir.

3- Taşınmazın Evsafı: 4487 Dosyasında tapu kaydı ve niteliğine ilişkin ayrıntılı bilgi mevcut olup, satışa konu taşınmaz, Tekirdağ ili çerkezköy ilçesi Veliköy Köyü Yalıboyu mevkiinde kain 177 Ada 3 Parsel sayılı 8.761,00. m2 arsa nitelikli taşınmazdır. Taşınmazın tapu kaydında, çerkezköy Tapu Sicil Müdürlüğü'nün 25.06.2007 tarihli, 7943 yevmiye numaralı işlemiyle, Moda Tekstil iplik Boya ve Apre San. Tic. A.şž. lehine tesis edilmiş 'kira şerhi' bulunmaktadır. Arsa üzerinde kullanılır durumda olan fabrika binası mevcuttur. Fabrika binası betonarme olup toplamda 3.780,00. m2'den oluşmaktadır. Binanın aks yüksekliği 7 metre, çatı kaplaması sandvich panel, zemini ise beton döşemedir. Bina dışı sıvalı olup çevre düzenlemesi yapılmamıştır.

4- Taşınmazın Kıymeti: Satışa konu taşınmaza Bilirkişi Heyeti tarafından (üzerindeki fabrika binasıyla birlikte), 1.518,700,00.-TL kıymet takdir edilmiş ve kıymet takdiri kesinleşmiştir.

5- Satış şžartları: 1. -Taşınmazın satışı 04.03.2011 tarihinde saat 14.15'den 14.25'e kadar çerkezköy icra Müdürlüğü adresinde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla; 14.03.2011 tarihinde aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacakların alacağını ve satış giderlerini, takdir edilen kıymetinin % 40'ını geçmek şartı ile en çok arttırana ihalesi yapılacaktır.

2.- Artırmalara iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Taşınmazları satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar, ilgili mevzuat hükümlerine göre ödenmesi gerekmesi halinde ihale damga pulu, KDV. tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye bedeli, tapu satım harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.

3.- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4.- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunu'nun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5.- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6.- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/151 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tebliğ edilemeyen alakadarlara bu ilanın tebliğ yerine geçeceği ilan olunur.

(İİKm.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön