11 / 05 / 2024

Teknik Yapı, Ataşehir'de iki yeni projeye başlayacak

Teknik Yapı, Ataşehir'de iki yeni projeye başlayacak

Teknik Yapı'nın gerçekleştireceği projelerde konforlu, kullanışlı, kolay ödenebilen ve kazanç sağlayan küçük daireler yer alacak



2010 yılındaki stratejisini belirleyen Teknik Yapı, kendi arsalarında gerçekleştireceği projelerde Konforlu, Kullanışlı, Kolay ödenebilen ve Kazanç sağlayan Küçük daireler yer alacak.

Kadıköy, Ataşehir ve Kartal'da gerçekleştirdiği projelerle farklı gelir gruplarındaki müşterilerine aynı kalite, güven ve konforu sunan Teknik Yapı,  2010 yılında kendi arsalarında gerçekleştireceği projelere ağırlık verecek. Başta Ataşehir olmak üzere Kartal ve Kadıköy bölgelerindeki konut talebini karşılamaya yönelik projeleri hayata geçirecek olan Teknik Yapı, homeoffice ve ticari üniteler gibi alternatif yapılara da projelerin de yer verecek. 2010 yılında gerçekleştirilecek projelerde öne çıkacak konsept ise küçük, çok amaçlı, ihtiyaç duyulan konforu sunan, kolay kredi imkanı sağlayan, prim potansiyeline bağlı olarak kazançlı ve ekonomik daireler olacak. 

Teknik Yapı Holding Plaza'da gerçekleştirilen toplantıda 2010 stratejilerini açıklayan Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, gelecek yıl hayata geçirilecek projelerin esnek yapıya sahip prestijli projeler olacağını belirtti. 

“2010 projelerinin en önemli özelliği, Teknik Yapı'ya ait arsalar üzerinde yükselecek olmasıdır” ifadesini vurgulayan Başkan Durbakayım, gerçekleştirilecek projelerde arsa sahipliğinin önemine vurgu yaptı. Aralık 2009'da TOKİ'nin gerçekleştirdiği ihaleye girerek Ataşehir'de toplam büyüklüğü 23,500 metrekare olan iki arsa aldıklarını hatırlatan Başkan Durbakayım “Geçtiğimiz yıllarda iyi bir sinerji ile Ataşehir Uphill Court projesini gerçekleştirerek bölgeye Bağdat Caddesi kalitesini getirdiğimiz Ataşehir'de yine iki ayrı proje sunacağız. Ancak bu kez kendi arsamızda tek başına hareket etmenin verdiği avantajı daha iyi kullanarak, daha ekonomik konutlar inşa edeceğiz ve kendimize özgü çizgimizi kullanacağız. Çünkü bir proje oluştururken maliyet kontrolünün tamamen yapımcı firmada olması gerekir. En büyük maliyet kalemi arsa olduğu için, tüketiciye daha düşük fiyat verme olanağına sahip olacağız” açıklamasında bulundu. 

Konforlu ve kullanışlı daireler, kolay alınabilecek ve alana kazandıracak 

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye'deki konut anlayışının da küresel trende uyum sağladığına dikkat çekti. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Teknik Yapı projelerinde de küçük metrekarede daha fazla fayda sağlayan ekonomik konutlar yapılacağını belirten Durbakayım, “Bu projelerimizdeki daireler şıklıktan ve popülaritesinden bir şey kaybetmeyecek özelliklere sahip olacak. Bir takım yüzeysel estetik veya karmaşık terimlerle tüketicinin kafasını karıştırmak gibi pazarlama yöntemleri kullanmayacağımızı da belirtmek isterim. En yüksek kullanım alanı sağlayan ve en düşük kullanım maliyeti olan ürünlerle donatılmış daire tipi yaratacağız. Yüksek gelir seviyesindeki müşterilerin tercih edeceği konforu, lükse kaçmadan kullanım maliyeti düşük malzemelerle ve Teknik Yapı güvencesi ile sunacağız. Fiyat en makul seviyede olacak ve özel kredilendirme avantajları sağlanacak. Projelerin yükseleceği bölgelerdeki prim potansiyelini göz önünde bulundurarak, müşterilerimize hem kullanım amaçlı hem de yatırım amaçlı daire seçeneği sunarak kazanç kapısını sonuna kadar açık bırakacağız” bilgisini verdi. 

Konut ağırlıklı  olacak ama…

Başkan Durbakayım 2010 yılında konut ağırlıklı projelere öncelik vereceklerini açıkladı ancak Ataşehir'de homeoffice ve ticari üniteler gibi alternatiflerin de yeni projelerinde yer alacağına işaret etti. Bu nedenle Ataşehir'de gerçekleştirecekleri projelerin esnek yapıya sahip projeler olacağını yönünde ipucu verdi.  

Başkan Nazmi Durbakayım, Ataşehir'deki arsalarda gerçekleştirecekleri projeleri, Şubat 2010 itibariyle satışa çıkmayı planladıklarını açıklarken, Kartal'da da üç proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kartal'daki projelerin de Mart 2010'dan itibaren ard arda satışa çıkarılması için karar alındığını söyledi. 

---

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, zaman zaman gazetelerde 'satıldı kalmadı' diye yer alan konut ilanlarına dikkati çekerek, "Belli zaman geçtikten sonra aynı projeyle ilgili tekrar ilanlar görüyoruz" dedi

Nazmi Durbakayım, Ataşehir'deki Teknik Yapı Holding Plaza'da gerçekleştirilen, 2010 stratejilerini açıkladığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2005 yılında faiz oranlarının düşmesiyle konut sektöründe patlama yaşandığını, istikrarlı büyüyebilecek bir sektörün "hormon" yediğini, değerlerin de olabildiğinin üzerine çıkmaya başladığını anlattı.

Kendilerinin Kartal bölgesine yöneldiğini, burada 4 proje gerçekleştirdiklerini ve 2 bin konut yaptıklarını ifade eden Durbakayım, "Biz Kartal'da umduğumuzu bulduk, müşterimizin de umduğunu bulmasını sağladık" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda ise Ataşehir Uphill Court projesini gerçekleştirerek bölgeye Bağdat Caddesi kalitesini getirdikleri ifade eden Durbakayım, Aralık 2009'da TOKİ'nin gerçekleştirdiği ihaleye girerek Ataşehir'de toplam büyüklüğü 23 bin 500 metre kare olan iki arsa aldıklarını, Ataşehir'e yine iki ayrı proje sunacaklarını bildirdi.

Nazmi Durbakayım, "Bu bölgede ilk projeyi biz yaptık, son arsayı da Emlak Konut'tan biz aldık" dedi.

Kartal'da da 4 yeni yer aldıklarını ifade eden Durbakayım, "Arsa girdisi en büyük girdi. Arsayı satın almamız olmazsa olmaz şart. Son kullanıcıya en uygun fiyatı bulabilmek için arsanın en ucuza temin edilmesi önemli. 2010 projelerinin en önemli özelliği, Teknik Yapı'ya ait arsalar üzerinde yükselecek olması" diye konuştu.

-"BU SEKTÖRDE AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ"-
Durbakayım, bazen gazetelerde "satıldı kalmadı" diye konut ilanları yer aldığını, belli zaman geçtikten sonra aynı projeyle ilgili tekrar ilanlar gördüklerini, bunun da tereddüt yarattığını söyledi.

Nazmi Durbakayım, 'Nasrettin Hoca ciğeri kaptırmış 'tarifi bende' demiş.

Biz bu sektörde aynı geminin içindeyiz. Bu sektörde biz ciğeri de tarifi de bütün meslektaşlarımızla paylaşmaya hazırız. Çünkü o kadar büyük bir konut açığı var ki, şu anda faaliyet gösteren firmalara bir o kadar daha ilave etsek, tam kapasite ile çalıştığı vakit, bu açığın kapanması için önümüzde 15 yıl lazım" dedi.

2005 yılında faizlerin düşmesiyle bir takım insanların bu sektöre yöneldiğini ve projeler geliştirdiğini söyleyen Durbakayım, "Yarattıkları tahribat şu oldu; Türk müteahhitleri inşaatta çok başarılı ama yurt içine
gelindiğinde müteahhidin adı sahtekar müteahhit diye lekelenmiş. Bugün daha istikrarlı yere gelebilirdi. Yap-satçı müteahhidin bir organizasyonu yok. KDV, harçlarla ilgili sorun var. Bankacılık sektörünün nasıl evreleri var, konut sektörünün de bu evrelerden geçmesi gerekiyor" diye konuştu.

-"KONUT ÜRETMEK ÜZERE 7 PROJEMİZ VAR"-
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Durbakayım, 2010 yılındaki projelerine ilişkin olarak, "Bizim şu anda konut projesi üretmek üzere hazır olan 7 parça projemiz var. Büyüklüğü 400 milyon dolar civarında" dedi.

Durbakayım, projelerin Kartal, Ataşehir ve Bağdat Caddesi'nde yer aldığını, Bağdat Caddesi'ndekinin 20-30 daireden oluştuğunu, Kartal'da fabrika arazisi ve belediyenin yeri bulunduğunu belirtti.

Başka bir soruya karşılık da Durbakayım, "Türkiye'de insanların oturdukları evler saray gibi. Biz burada çok lüks yaşıyoruz. Çin, Taylan'daki evlerde mutfak yok. Mutfak evin en pahalı kısmı, dışarda yemek ise ucuz. Sokakta 100 kişiyi çevirseniz kaç kişi jakuzi kullanıyor. Bütün bunlar inşaat maliyetlerini etkiliyor" dedi.

Projelerinde kaliteden ödün vermeyeceklerini, küçük metre karede daha fazla fayda sağlayan, ekonomik konutlar yapacaklarını Ataşehir'deki projelerinin mevcut fiyatlardan daha düşük fiyatla satışa çıkacağını kaydetti.

-"TALEBİ FİRMALAR YARATACAK'-
Konutta bireysel kredilerin olabileceği noktanın en altında bulunduğunu, daha aşağı inmeyeceğini de söyleyen Durbakayım, "Konut satış hızı da seyrini buldu. Bunun çok üzerinde bir şey beklememek lazım. Burada talebi firmalar yaratacak. İş firmaların hünerine kaldı. Talep artacağına inanmıyorum. Talep bu seviyede kalacaktır" dedi.

Nazmi Durbakayım, başka bir soruya karşılık da kendilerine günde 2-3 arsa teklifinin geldiğini söyledi.

-"ATAŞEHİR'DEKİ PROJENİN ÇIKIŞ FİYATI YÜZDE 10 CİVARINDA DAHA UCUZ
OLACAK"-
Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da gazetecilerin soruları üzerine, Ataşehir'deki mevcut konutların ortalama metre kare fiyatının 4 bin lira olduğunu ifade ederek, Ataşehir'deki projelerinin çıkış fiyatının mevcuttan yüzde 10 civarında daha uygun fiyatlı olacağını, şubat ayında lansmanını yapacakları projenin yaklaşık 500-600 daireden oluşacağını, hem stüdyo hem 3 1 daireler yer alacağını belirtti.

7 arsanın toplam büyüklüğünün 150 bin metre kare olduğunu ifade eden Durbakayım, toplam 2 bin konutun olacağını kaydetti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yeni yıla Ataşehir'de iki yeni projeyle girecek

Teknik Yapı, 2010 yılında kendi arsalarında gerçekleştireceği projelere ağırlık verecek. Başta Ataşehir olmak üzere Kartal ve Kadıköy bölgelerindeki konut talebini karşılamaya yönelik projeleri hayata geçirecek olan Teknik Yapı, homeoffice ve ticari üniteler gibi alternatif yapılara da projelerin de yer verecek. Teknik Yapı Holding Plaza'da gerçekleştirilen toplantıda 2010 stratejilerini açıklayan Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, "2010 yılında gerçekleştirilecek projelerde öne çıkacak konseptimiz küçük, çok amaçlı, prim potansiyeline bağlı olarak kazançlı ve ekonomik daireler olacak" dedi. 2010 projelerinin Teknik Yapı'ya ait arsalar üzerinde yükseleceğini söyleyen Durbakayım, Aralık 2009'da TOKİ'nin gerçekleştirdiği ihaleye girerek Ataşehir'de toplam büyüklüğü 23 bin 500 metrekare olan iki arsa aldıklarını hatırlattı. Durbakayım, "Ataşehir'de yine iki ayrı proje sunacağız. Şubat 2010 itibariyle satışa çıkacağız. Kartal'da da üç proje üzerinde çalışıyoruz. Bunları da Mart 2010'dan itibaren art arda satışa çıkartacağız" dedi.

Ataşehir'deki projeler % 10 daha ucuz olacak

Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da Ataşehir'deki mevcut konutların ortalama metre kare fiyatının 4 bin lira olduğunu ifade ederek, Ataşehir'deki projelerinin çıkış fiyatının mevcuttan yüzde 10 civarında daha uygun fiyatlı olacağını, şubat ayında lansmanını yapacakları projenin yaklaşık 500-600 daireden oluşacağını belirtti. 7 arsanın toplam büyüklüğünün 150 bin metrekare olduğunu iifade etti.
Sabah

Teknik Yapı'dan Ataşehir'e ucuz konut

Teknik Yapı Kartal ve Ataşehir'e altı proje yapacak. Ataşehir benzer projelerin yüzde 10 altında fiyatlarla satılacak

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Batı Ataşehir'de 2010 şubat ayında satışa çıkaracakları 600 konutluk yeni projelerinin o bölgede kendi kalitesindeki en ucuz konut projesi olacağını açıkladı. Durbakayım, halen bu kalitedeki konutların metrekare fiyatlarının 6 bin TL'ye kadar yükseldiğini ortalamada ise 4 bin TL civarında bulunduğunu hatırlatıp, ‘“Biz bu fiyatların altında kalacağız” dedi.

Yüzde 10 daha ucuz
Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, ise Ataşehir'deki ortalama 4 bin lira TL olan metrekare fiyatlarının bu projede yaklaşık yüzde 10 daha uygun olacağını, projenin de 500-600 daireden oluşacağını açıkladı.  Durbakayım, 2010 stratejilerini açıkladığı basın toplantısında şu bilgiyi verdi: “2010 yılında toplam yedi projemiz var. Bu projelerin toplam yatırım değeri ise 400 milyon dolar civarında olacak. Kartal'da dört, Ataşehir'de ise iki proje yapacağız bir de Bağdat Caddesi'nde 20-30 daireli bir proje var. Yedi arsanın toplam büyüklüğü 150 bin metre kare ve bu alana toplam yapacağımız konut sayısı 2 bin.”
Nazmi Durbakayım, Ataşehir'deki projeleri Şubat 2010 itibarıyla satışa çıkartacaklarını, Kartal'daki üç projenin ise Mart 2010'dan itibaren art arda satışa çıkartacağı bilgisini verdi.

Bahçeşehir'in beş yılı var
Teknik Yapı Genel Müdürü Emre Çamlıbel, ise Bahçeşehir'in çok önemli bir lokasyon olduğunu ancak çok proje bulunduğu için değerlenemediğini belirtip, “Bölge bu stoku eritip ancak dört, beş yılda  toparlanabilir. Bizim de orada otel arsası ve konut arsalarımız var. Bu projelerin değerine ulaşabilmesi için dört, beş yıl bekleyeceğiz” dedi.
Konut talebi patlamaz
Konutta bireysel kredilerin olabileceğinin en alt seviyesinde bulunduğunu, daha aşağı inmeyeceğini de söyleyen Nazmi Durbakayım, şunları söyledi: “Konut satış hızı da bence seyrini buldu. Bunun çok üzerinde bir şey beklememek lazım. Burada talebi firmalar yaratacak. İş firmaların hünerine kaldı. Talep artacağına inanmıyorum. Talep bu seviyede kalacaktır.”
Esin Çetinel/Radikal

Krizde arsa aldı 2010'da 400 milyon $'lık proje yapacak
  
2010 yılı stratejisini 'konforlu, kullanışlı, kolay ödenebilen, kazanç sağlayan küçük daireler' üzerine kuran Teknik Yapı, 5K adını verdiği bu modelle, Ataşehir, Kartal ve Bağdat Caddesi'nde 7 ayrı projeye imza atacak
KRİZDE Ataşehir, Kartal ve Bağdat Caddesi'nden arazi alan Teknik Yapı, 2010 yılına konut projeleriyle iddialı bir giriş yapacak. Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, 'Bizim şu anda konut projesi üretmek üzere hazır olan 7 parça projemiz var. Büyüklüğü 400 milyon dolar civarında' dedi.
7 arsanın toplam büyüklüğünün 150 bin metrekare olduğunu ifade eden Durbakayım, burada yaklaşık toplam 2 bin konut yapmayı planladıklarını ifade etti. Arsa sahibi olmanın inşaat maliyetlerinde büyük avantaj olduğunu belirten Durbakayım, 'Her gün arsa sahiplerinden 2-3 teklif alıyoruz. Bizim arsamızda proje geliştirin diyorlar' şeklinde konuştu.

BAĞDAT CADDESİ GİBİ
Ataşehir Uphill Court projesini gerçekleştirerek  bölgeye Bağdat Caddesi kalitesini getirdikleri ifade eden Durbakayım, buradaki projelerin yüzde 40-45 prim yaptığını söyledi. Durbakayım, Aralık 2009'da TOKİ'nin gerçekleştirdiği ihaleye girerek Ataşehir'de toplam büyüklüğü 23 bin 500 metrekare olan iki arsa aldıklarını, Ataşehir'e yine iki ayrı proje sunacaklarını ifade etti. Durbakayım, 'Bu bölgede ilk projeyi biz yaptık, son arsayı da Emlak Konut'tan biz aldık' dedi. Kartal'da da 4 yeni yer aldıklarını dile getiren Durbakayım, 'Arsa girdisi en büyük girdi. Arsayı satın almamız olmazsa olmaz şart. Son kullanıcıya en uygun fiyatı bulabilmek için arsanın en ucuza temin edilmesi önemli. 2010 projelerinin en önemli özelliği, Teknik Yapı'ya ait arsalar üzerinde yükselecek olması' diye konuştu.

SEKTÖR HORMON YEDİ
Teknik Yapı'nın 2010 yılı stratejilerini açıklayan Nazmi Durbakayım, 2005 yılında faiz oranlarının düşmesiyle konut sektöründe patlama yaşandığını, istikrarlı büyüyebilecek bir sektörün 'hormon' yediğini, değerlerin de olabildiğinin üzerine çıkmaya başladığını anlattı.
 Kendilerinin Kartal bölgesine yöneldiğini, burada 4 proje  gerçekleştirdiklerini ve 2 bin konut yaptıklarını ifade eden Durbakayım, 'Kartal'da umduğumuzu bulduk, müşterimizin de umduğunu bulmasını sağladık' dedi.

100 kişiden kaçı jakuzi kullanıyor
DURBAKAYIM, 'Türkiye'de insanların oturdukları evler saray gibi. Biz burada çok lüks yaşıyoruz. Çin, Taylan'daki evlerde mutfak yok. Mutfak evin en pahalı kısmı, dışarıda yemek ise ucuz. Sokakta 100 kişiyi çevirseniz kaç kişi jakuzi kullanıyor. Bunlar inşaat maliyetlerini etkiliyor' dedi. Projelerinde kaliteden ödün vermeyeceklerini belirten Durbakayım, ekonomik konutlar yapacaklarını vurguladı. Ataşehir'deki konutların metrekare fiyatının 4 bin lira olduğunu belirten Durbakayım, 'Bizde çıkış fiyatı yüzde 10 daha ucuz olacak' dedi.

Kalmadı deniliyor, ilan tekrar çıkıyor
NAZMİ Durbakayım, bazen gazetelerde 'satıldı kalmadı' diye konut ilanları yer aldığını, belli zaman geçtikten sonra aynı projeyle ilgili tekrar ilanlar  gördüklerini, bunun da tereddüt yarattığını söyledi. Durbakayım, 'Nasrettin Hoca ciğeri kaptırmış 'tarifi bende' demiş. Biz bu sektörde aynı geminin içindeyiz. Bu sektörde biz ciğeri de tarifi de bütün meslektaşlarımızla paylaşmaya hazırız. Çünkü o kadar büyük bir konut açığı var ki, şu anda faaliyet gösteren firmalara bir o kadar daha ilave etsek, tam kapasite ile çalıştığı vakit, bu açığın kapanması için 15 yıl lazım' dedi.
Aylin LÖLE/Akşam


Geri Dön