29 / 04 / 2024

Teknik Yapı Uçaksavar Sitesi'nde yakında inşaatlara başlayacak!

Teknik Yapı Uçaksavar Sitesi'nde yakında inşaatlara başlayacak!

Teknik Yapı Etiler'de bulunan Uçaksavar Sitesi'nde işlemleri hızlandırdı. Firma kısa süre içinde inşaatlara başlayacak



Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Uçaksavar Sitesi'nin yenilenmesinde sona yaklaştıklarını ve kısa süre içerisinde burada inşaata başlayabileceklerinin sinyalini verdi

Teknik Yapı Etiler'de bulunan Uçaksavar Sitesi'nde işlemleri hızlandırdı. Buraya proje geliştirmek için sona yaklaştıklarını belirten Umut Durbakayım, detayların daha sonra paylaşılacağını kaydetti. Teknik Yapı'nın yeni ve farklı sektördeki yatırımları için düzenlenen toplantıda konuşan Umut Durbakayım, Et-İnn markası ile girdikleri restoran işinde zincirlerden birinin de Uçaksavar'da açılacağını söyledi. İnsanın yiyecek, giyecek ve barınaktan oluşan üç temel ihtiyacından biri olan konut üretimini yaklaşık 37 yıldır gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Durbakayım, "Yiyecek konusunda ilk adımı attık. Kadıköy Belediyesi'nin Atatürk Caddesi'ndeki 10 dönümlük arazi için 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle restoran, spor tesisi ve otoparktan oluşan üçlü bir hizmet konsepti gerçekleştirdik" dedi.

Yatırım değeri 42 milyon lira

Proje için toplamda 42 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Uğur Durbakayım, "Bu parayla 300-350 daireli bir proje yapar ve geri dönüşünü hemen sağlayabilirdik. Ancak inşaat sektöründe yap- sat kavramı son 7 yılda değişti. Artık daha fazla hizmet veren firmalar öne çıkıyor. Biz zaten Aktif Yaşam ve Teknik Güvenlik şirketlerimizle hizmet veriyorduk. Restoran işletmeciği de hizmet sektörünün önemli bir parçası. Bu yüzden bu alanda yatırım yaptık. Türkiye'nin ve İstanbul'un en seçkin ustalarını bir araya getirdik. Yeni yatırımla 320 kişilik istihdam yaratmış olacağız" açıklamasında bulundu.

Kendi markasını oluşturdu

 "Hazırı almak yerine kendi markamızı yaratmak istedik" diyen Umut Durbakayım, asıl amaçlarının ise Et-inn markasını oluşturarak başka bölgelere taşımak olduğunu söyledi. Hizmet sektörüne yönelik 1-2 yıllık yatırım planları içerisinde Ataşehir'de kurulacak Finans Merkezi için ekspres tarzda bir restoran olduğunu belirten Durbakayım, aynı süreç içinde Uçaksavar ve Bağdat Caddesi'nde de yeni Et-inn restoranlar açmayı öngördüklerini açıkladı.

İçinde yok yok

Yaklaşık 10 bin metrekare arazi üzerine kurulu tüm tesiste Et-inn Restoran'ın büyüklüğü 5 bin, fitness-spa olarak faaliyet gösterecek spor tesisinin büyüklüğü 5 bin 500 metrekare olarak inşa edildi. Spor tesisinde açık ve kapalı olmak üzere iki yarı olimpik havuz yer alıyor. Toplam 19 bin 757 metrekare olan toplam bina alanında ayrıca yaklaşık 500 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Emine Açar/Bugün


Geri Dön