17 / 05 / 2024

Teknoloji devi resmen çöktü! 2023'te hüsrana uğradı

Teknoloji devi resmen çöktü! 2023'te hüsrana uğradı

Yeni yılın ilk çeyreğinde bilgisayar firmalarının piyasaya ne kadar bilgisayar satışı yaptığı verilerle açıklandı. Apple, geçtiğimiz sene baz alınarak %40 düşüş yaşadı ve en kötü performans gösteren şirket oldu.



Apple, dünyaca ünlü ürünleri ve teknolojik yenilikleri ile tanınmaktadır. iPhone, iPad, Mac, iPod, Apple Watch ve AirPods gibi birçok popüler ürünü piyasaya sürmüştür. Ayrıca, şirket yazılım alanında da önemli bir rol oynamaktadır ve macOS, iOS, iPadOS, watchOS ve tvOS gibi birçok işletim sistemini geliştirmektedir.

Apple, dünyanın en değerli şirketlerinden biridir ve teknoloji dünyasında öncü bir konuma sahiptir. Ayrıca, şirketin kullanıcı deneyimi, tasarım ve marka değeri gibi konularda da yüksek bir itibarı vardır.

Teknoloji devi resmen çöktü! 2023 te hüsrana uğradı

Küresel çapta bir süredir süren ekonomik problemler, birçok alanda olduğu gibi bilgisayar satışlarını da son zamanlarda negatif manada etkilemişti. Yayınlanan yeni veriler ise, Apple’ın satışlarında senenin ilk çeyreğinde ciddi bir gerileme yaşadığını ortaya koydu.

IDC vesilesi ile yayınlanan rapor, Apple’dan Asus’a, HP’den Dell’e kadar birçok şirketin PC satışlarına yer verdi. Verilere ışığında, Apple’ın senenin ilk üç ayında Mac satışlarının 6,9 milyondan 4,1 milyona gerilediği ve şirketin çok da iyi bir dönem geçirmediği görüldü.

Apple, %40’lık gerilemeyle satışlarda en çok gerilemeyi yaşayan şirket oldu

IDC'nin verileri, Apple’ın 2022’nin ilk çeyreğinde 6,9 milyon satış yaparak DP %8,6’lık bir pazar payı elde ettiği tespit edilmişti. Fakat bu seneki istatistikler, Mac satışlarının %40’lık gerileme yaşayarak 4,1 milyona düştüğünü, pazar hissesinin ise %7,2’ye gerilediğini gösterdi. Satışlarda 4. sırada olsa da bu rakamlar, Apple’ın geçen sene oranla en çok gerileme yaşayan şirket olmasını sağladı.

Teknoloji devi resmen çöktü! 2023'te hüsrana uğradı


Geri Dön