03 / 05 / 2024

Teknoloji devinini başına öyle bir şey geldi ki! Apple'ın başı beladan kurtulmuyor

Teknoloji devinini başına öyle bir şey geldi ki! Apple'ın başı beladan kurtulmuyor

Apple'a müşterilerinin bilgilerini izin almadan depoladığı sebiyle 8 milyon euroluk ceza kesildi. Firmadan konuyla alakalı bir açıklama yapıldı.



merkezi Cupertino, California'da olan ve tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve online hizmetler tasarlayan, geliştiren ve satan bir Amerikan  çok uluslu teknoloji şirketidir. Firmanın donanım ürünleri arasında iPhone telefon, iPad tablet bilgisayar, Mac kişisel bilgisayar, iPod taşınabilir  medya oynatıcı ve Apple Watch akıllı saat yer alıyor. Apple'ın yazılımı, macOS ve iOS işletim sistemlerini, iTunes ortam yürütücüsünü ve Safari web tarayıcısını içerir. Şirket ayrıca iCloud depolama hizmeti ve Apple Music akış hizmeti gibi çevrimiçi hizmetler de sunuyor. 

Teknoloji devinini başına öyle bir şey geldi ki! Apple ın başı beladan kurtulmuyor

Teknoloji devi Apple’ın piyasaya sürdüğü iPhone ve iPad ürünlerle da kullanılabilen uygulama mağazası App Store, yeni bir cezayla tekrar gündeme geldi. Öyle ki firmaya uygulama mağazasında kullanıcı datalarını izin alınmadan topladığı sebeiyle ceza kesildi.

Apple, 8 milyon Euro’luk cezaya çarptırıldı!

Bilindiği üzere Apple ve Google gibi dijital servis sunan şirketler, kullanıcılardan hedeflenen reklamlar sunmak için data topluyor. Öyle ki bu firmalar, aynı anda kullanıcılara  bunu bitirme hakkı da veriyor. Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlük Komisyonu (CNIL), Apple’ın ülkedeki veri koruma kurallarını ihlal etme sebeiyle şirkete 8 milyon Euro’luk (150 milyon TL) cezay kesildi. Öyle ki komisyon, bunun için Apple’ın iPhone’daki iOS 14.6 sürümü kullanıcılardan reklam gösterme amacıyla yetki almadan data topladığını sebep gösterdi.

 


Geri Dön