26 / 07 / 2024

Teknoloji devinini başına öyle bir şey geldi ki! Apple'ın başı beladan kurtulmuyor

Teknoloji devinini başına öyle bir şey geldi ki! Apple'ın başı beladan kurtulmuyor

Apple'a müşterilerinin bilgilerini izin almadan depoladığı sebiyle 8 milyon euroluk ceza kesildi. Firmadan konuyla alakalı bir açıklama yapıldı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


CNIL tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama:

“CNIL, iPhone işletim sistemi olan iOS’un 14.6 versiyonunda, bir kullanıcı App Store’u açtığında, tanımlayıcıların aplikasyon mağazasında reklamları özelleştirme ve birçok amaç  için otomatik olarak (bilgi) okuma yaptığını tespit etmiştir.“ Apple temsilcisi, bu cezaya karşı çıkacaklarını ve düş kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Ayrıca konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “CNIL’in daha önce App Store’da arama ağı reklamlarını sunma şeklimizin kullanıcı sırrına öncelik verdiğini kabul etmesi nedeniyle bu karar bizi hayal kırıklığına uğrattı.  İtiraz edeceğiz. Apple Arama Reklamları, kullanıcılara kişiselleştirilmiş reklamlar isteyip istemedikleri mevzusunda kesin bir seçim sunarak,  bildiğimiz diğer bütün dijital reklamcılık platformlarından daha ileri gider.“

Teknoloji devinini başına öyle bir şey geldi ki! Apple ın başı beladan kurtulmuyor

“Buna ilave olarak, Apple Arama Ağı Reklamları hiçbir zaman 3. taraf aplikasyonlardaki ve web sitelerindeki kullanıcıları izlemez ve reklamları kişiselleştirmek için yalnızca birinci  taraf bilgilerini kullanır. Saklılığın temel bir insan hakkı olduğuna ve bir kullanıcının her zaman verilerini kiminle paylaşıp paylaşmayacağına yetkisi olduğu gerektiğine inanıyoruz.”

Tecno camon Metaverse'de! Yeni cihazları görenler gözlerine inanamadı

Karşınızda Galaxy A14 5G! İşte özellikleri ve fiyatı

CES 2023'te BMW rüzgarı! Öyle bir ürün gösterdi ki herkesi büyüledi


Geri Dön