29 / 04 / 2024

Tekzen, Zen Harmoni'yi Beylikdüzü'nde açacak!

Tekzen, Zen Harmoni'yi Beylikdüzü'nde açacak!

58. mağazasını UrfaCity'de açan Tekzen, rekabet için farklı konseptler oluşturacak. Yönetim Kurulu Başkanı Gigin, ilk Zen Harmoni mağazalarını Beylikdüzü'nde açacaklarını söyledi  



 

Yıl sonunda 10 mağaza hedefi ile yola çıkan ve her hafta bir mağaza açan Tekzen Yapı Marketleri, 58'inci mağazasını Şanlıurfa UrfaCity AVM'de açtı. Tekzen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin 15 yıl önce başladıkları yolda hedeflerinden birinin de Anadolu'daki insanlara ulaşmak olduğunu belirterek Şanlıurfa'da açtıkları mağaza ile bu yolda ilerlediklerini, Erzurum, Ankara, Bandırma, Bursa, Trabzon, Kastamonu gibi illerde mağazalaşmaya devam edeceklerini kaydetti. Girgin, yine İstanbul, Kahramanmaraş ve Bursa'da Express mağazalar da açacaklarını belirtti.

HER İLDE BİR TEKZEN'E DOĞRU

Gigin, "15 yıl önce yüzde yüz yerli sermaye ile çıktığımız bu yolculukta sloganımız 'Her ilde bir Tekzen'di. Şanlıurfa'da ise 'Burası Benim Evim' projesi ile yola çıktık. Hedefimizde Anadolu'daki müşterilerimize ulaşmak vardı. Şimdi ne mutlu bize ki Doğu Anadolu'nun kayısı cenneti, bereketli toprağı Malatya'da 4 bin 500 metrekarelik mağazamızla hizmet veriyoruz. 30 kişiye ekmek verebildiğimiz için çok mutluyuz. Tekzen mağaza zincirini genişletmeye devam edeceğiz" dedi.

AYŞE TEYZE'YE HİZMET

Bir başka planlarının da mahallelerde yer alan nalbur tarzı küçük mağazalar açmak olduğunu dile getiren Murat Girgin, bu küçük dükkanlarda ise bir evin anlık ihtiyaçları olan ürünlerin yer alacağını söyledi. Girgin, "Ayşe teyze'nin gündelik ihtiyaçlarını karşılayan ürünleri satacağız. Yıl sonuna kadar hedeflediğimiz 100 mağaza içerisinde bunlarda yer alacak." şeklinde konuştu.

Halka arz 3 yıl içinde olur

Murat Girgin, yurtdışı faaliyetleri için ise her sene yeni bir ülke hedeflerinin olduğunu belirterek şöyle " Gürcistan,Suriye, Irak ve Kıbrıs hedeflediğimiz ülkeler arasında. Romanya'da sıkıntılarla 3 mağazamız kapandı. Şu anda ülkede 2 mağaza ile devam ediyoruz" dedi. Gigin 2010'da 250 milyon lira olan cirolarını 2011 sonunda 360 milyon liraya çıkarmak istediklerini de belirtti. Gigin, en geç 3 yıl içinde halka arz olduğunu söyledi. Gigin, "Bu süreçte sürekli satın alma ya da ortaklık teklifleri alıyoruz. Çünkü şu an yaklaşık yüzde 20 ile sektörün en hızlı büyüyen markasıyız. Ancak biz Tekzen'i satmayı düşünmüyoruz. Bunun için de borsaya açılacağız" dedi.

Yener Karadeniz / YENİŞAFAK

 


Geri Dön