19 / 05 / 2024

Telman İsmailov, Antalya'ya golf sahası kuruyor

Telman İsmailov, Antalya'ya golf sahası kuruyor

Telman İsmailov şimdi de golf sahası kurmak için harekete geçti



1.4 milyar dolarlık yatırımla antalya'ya Mardan Palace'ı inşa eden ve dev bir gala ile mayıs başında oteli hizmete açan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov şimdi de golf sahası kurmak için harekete geçti.
Mayıs başında dünya starlarının da katıldığı bir açılışla 1.4 milyar dolara mal olduğu ifade edilen Antalya'daki Mardan Palace ile Türkiye'de turizm sektörüne adım atan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov şimdi de otelinde konaklayan zenginlere golf oynatmak üzere harekete geçti. Daha önce MNG tarafından golf sahası kurulmak üzere yine Antalya Kundu'da bulunan araziyi şirketten devir alan İsmailov, bölge köylülerinden de arazi toplamaya başladı. İsmailov'un golf sahasının çevresinde daha lüks villalardan oluşan bir bölüm oluşturmak istediği söyleniyor. Konuya yakın çevreler İsmailov'un tahsisi olan ve golf alanı olarak imarı bulunan araziyi elinde tuttuğunu belirterek, "Ancak sadece bakanlıktan tahsisli bir alan üzerine yapmayı düşünmüyor. Arazinin çevresinde özel mülke ait alanlar da var. O mülklerin sahipleri ile görüşüp arazi topladığı biliniyor" değerlendirmesinde bulundular.

MNG'nin de tapulu yeri var
Bu arada bölgede tahsisli arazinin daha önceki sahibi MNG'nin patronu Mehmet Nazif Günal'ın da elinde tapulu alanları olduğu ifade edilirken, Mardan'ın patronunun bu arazilerin de bir bölümünü almak istediği dile getiriliyor. Sektörde konuşulan Telman İsmailov'un bu arazi üzerinde Mardan Palace'da olduğu gibi dünya çapında konuşulacak bir golf sahası kurmak istediği.
Hacer Gemici/Gazete Habertürk


Geri Dön