22 / 11 / 2024
fuzul

Temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

Temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

Kiracının kira bedelini ödememesi halinde, kiracıya kirayı ödemesi için ihtar gönderilebiliyor. Haklı ihtardan sonra da ödeme yapılmazsa tahliye davası açılabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!




Temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

Kira sözleşmesinin kiracıya yüklediği asli borç, kiralananın kendisine bırakılmasının karşılığı olarak üstlendiği kira bedelinin ifası olarak karşımıza çıkıyor. 


Kira bedelinin çoğunlukla para olarak belirlenmesine karşın paradan başka bir şey olarak örneğin bir mal veya hizmet olarak kararlaştırılması da mümkün oluyor. 


Ödenmesinde aksaklıkların ortaya çıkması halinde kiralayana bir takım hukukî olanaklar tanıyan kira bedeli dar yorumlanması gerekiyor.  Burada kiracının kiralananı kullanması karşılığı ödeyeceği bedelin anlaşılması gerekiyor.


Kira sözleşmesinde kiracıya kapıcı parası, apartman aidatı gibi bir takım yükümlülükler yüklenebiliyor. Ancak bunların ödenmesinde kiracının temerrüde düşmesi, kiralayana kira bedelinin ödenmemesi halindeki olanakları sağlamıyor. 


Kiracının kira bedelini ödememesi halinde, kiracıya kirayı ödemesi için ihtar gönderilebiliyor. Bu ihtar sonucunda, kiracının kira bedelini tekrar ödememesi halinde ikinci bir ihtarname gönderilebiliyor. Haklı iki ihtardan sonra ev sahibi kiracının tahliyesini isteyebiliyor.


Temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!


VEKİLİ                      :.......

             

DAVALI                    :.......

 

KONU                       : Temerrüt  Nedeniyle Tahliye

 

DAVA DEĞERİ         : Senelik Kira Bedeli .......

 

AÇIKLAMALAR     :1-Davalı Müvekkilimize ait olan ....... adresindeki villada ....... başlangıç tarihli yazılı kira sözleşmesi ile ....... kira karşılığında oturmaktadır.

 

2-Villaya ait kira bedellerini 2001 yılı başından bu yana ödememiştir.

 

3-Birikmiş kira borçları nedeni ile davalıya ....... Noterliğinin ....... tarih ve ....... yevmiye numaralı ihtarnamesi gönderilmiştir. İhtarnamede BK 260 gereği borcun 30 gün içinde ödenmemesi halinde tahliye ve alacak davaları açılacağı kendisine ihtar edilmiştir.

 

4-Davalı buna rağmen birikmiş borçlarını ödememiştir. Bu nedenle, davalının kiralanandan tahliyesine karar verilmesini istemekteyiz.

 

YASAL NEDENLER  : BK. Ve İlgili Mevzuat

 

KANITLAR                : Kira Sözleşmesi, İhtarname,

 

İSTEM SONUCU  : Açıklanan nedenlerle temerrüt  nedeniyle davalının kiralanandan tahliyesine, ihtarnamede belirtilen ....... kira bedeli tutarı ile bu güne kadar ödenmeyen ....... aylarına ait kira bedeli tutarı olan ....... nin, ....... ihtar giderinin, dava tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte tahsiline, yargılama giderlerinin  davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

 

 

DAVACI VEKİLİ

                                                                                                               .......

 



Kira kontratı nasıl feshedilebilir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön