Ekonomi

Temmuz 2024 taşeron ve kamu işçisi maaşları ne kadar oldu? 

Taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam merak edilip vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna gçre, maaş zam oranı için detaylar da araştırılan konular arasında. Temmuz 2024 Taşeron ve kamu işçisi maaşları kaç TL oldu? 2024 Taşeron işçi ilave tediye ikramiyelerine ne kadar zam geldi? 

Milyonlarca taşeron ve kamu işçisinin gözü kulağı Temmuz 2024'te yapılacak maaş zammında. Enflasyon karşısında ezilmemek ve alım güçlerini korumak isteyen çalışanlar, hem maaşlara yapılacak zam oranını hem de ilave tediye ikramiyelerindeki yapılan artışı merak ediyorlar.

2024 İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ

Devlet ve bağlısı yerlerde çalışan işçilere ilave tediye yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda ise çalışan işçilere ek ödeme tarihlerini belirleyen Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı kaydedildi.

ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU!

takvim.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Yayımlanan karar kapsamında; bu süreçte kamu işçilerine 2024'te verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 26 Ocak'ta, ikinci yarısı 5 Nisan'da ödendiği belirtildi. Buna göre, 2024'te yapılacak ilave tediyenin tamamı 23 Aralık'ta verileceği kaydedildi. 

İLAVE TEDYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Kiralardaki enflasyon zammı dar gelirli ailelerin belini bükecek!

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 

Emeklilere kök maaş şoku! Temmuz zammı tek tek açıklandı: Maaşlara yüzde 27 zam!

Kirada yeni dönem yarın başlıyor… Ev sahibi ne kadar zam isteyebilecek? Kiralar ne kadar artacak?