Ekonomi

Temmuz evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

2024 senesinin Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam öncesinde, evde bakım maaşı alacak olanlar için de artış miktarları merak ile beklenmektedir.

Evde bakım maaşı, yardıma muhtaç olan vatandaşların en önemli gelir kaynaklarından birisi olarak ön plan çıkmaktadır. Buna göre, 2024 senesinin Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam öncesinde, evde bakım maaşı alacak olanlar için de artış miktarları merak ile beklenmektedir.

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, Temmuz 2024 zammı öncesinde maaşlarına yapılacak zam oranını merakla beklemekteler. Temmuz ayı gelirken memur maaşlarına yapılacak zam oranı henüz netleşmese de, evde bakım maaşının ne kadar olacağına dair son dakika gelişmeleri yakından takip edilmektedir.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Son açıklanan enflasyon rakamı ile beraber memur ve memur emeklilerine yaklaşık olarak yüzde 20 civarında zam yapılması beklentiler arasında yer alıyor. Öte yandan, evde bakım maaşı ise şuan 7608,77 lira olarak ödenmektedir.

takvim.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Evde bakım maaşının memur zammı sonrasında 9 bin 130 lira olarak belirlenmesi beklentiler dahilinde bulunuyor. 15 Temmuz'dan itibaren maaşların yatırılması da beklentiler arasında yer alıyor.

EVDE BAKIM YARDIMI ŞARTLARI NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu'nda "Ağır Engelli" olduğunu belgelendirenler. Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merpen inip çıkabilme durumu olamsı.

Ayrıca, aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3'ünden az olanlar(Bugünkü asgari ücrete göre 467 Türk Lirası)

EVDE BAKIM MAAŞI ÜCRETİ NE KADAR?

Evde bakım yardımı 7608,77 lira olarak ödenmektedir.

Bakan Göktaş'tan evde bakım parası müjdesi: Bayram öncesi hesaplara 7 bin 608 TL yatacak! Yarın hesabınızı kontrol edin!

Bayramdan önce yatacak maaşlar listesi açıklandı! Emekli,memur, aile destek, evde bakım, 65 yaş aylığı ne zaman yatıyor?

Evde Bakım Yardımı ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı...

2024 Nisan ayı evde bakım aylığı ödeme tarihleri ne zaman?