03 / 05 / 2024

Tepebaşı Belediye Meclisi'nde kat artırımı görüşüldü!

Tepebaşı Belediye Meclisi'nde kat artırımı görüşüldü!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kat artırımı konusu yeniden gündeme geldi. Başkan Ataç ilgili mahallelerde kat artırımına tüm meclis üyelerinin olumlu yaklaştığını kaydetti.



Gündem maddeleri görüşülmesi öncesinde söz alan AK Partili meclis üyesi ve grup sözcüsü Orhan Durmuş, Yesiltepe, Kuyubaşı, Fevzi Çakmak ve Sazova Mahallelerini kapsayan ve Ekim ayı Meclis toplantısında imar komisyonuna havale edilen kat artırımı konusunda bir gelişme olup olmadığını sordu. Söz konusu maddenin komisyonda beklediğini hatırlatan Başkan Ataç ilgili mahallelerde kat artırımına tüm meclis üyelerinin olumlu yaklaştığını kaydetti. Ataç şöyle dedi. 'Ancak 1/25 binlik plan var ortada. 25 binlik plan çıkmadan bir şey yapılamaz. Biz konuyu burada komisyondan çıkarıp Büyükşehir'e yollasak da bu kez oradaki komisyonda bekleyecek. İsterseniz komisyonumuz konuyu karara bağlasın biz de meclisten geçirip 1/5000'lik imar planını yapıp Büyükşehir'e yollayalım. Ama bunun için de 25 binlik planın beklenmesi gerekiyor. Bölgemizde bazı sıkıntılı noktalar var. Bunların da çözülmesi 25 binlik plana bağlı. Dilerim plan olumlu sonuçlanır." Açıklamanın ardından 13 gündem maddesine ilişkin Başkanlık yazıları görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. 


Milli İrade 



Haber Eskişehir Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tepebaşı Belediye Meclisi, Ahmet Ataç başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan AK Partili meclis üyesi Orhan Durmuş, Ekim ayında meclis gündemine gelen ve İmar Komisyonu'na havale edilen Yeşiltepe, Kuyubaşı, Fevzi Çakmak ve Sazova Mahalleleri'ndeki kat artırımı ile ilgili son durumu sordu, Söz konusu konunun komisyonda beklediğini söyleyen Ataç, kat artırımı ile ilgili maddelere meclis üyelerinin olumlu baktığını söyledi. Ataç, "1/25 binlik plan var ortada. 25 binlik plan çıkmadan bir şey yapılamaz. Biz konuyu burada komisyondan çıkarıp Büyükşehir'e yollasak da bu kez oradaki komisyonda bekleyecek. İsterseniz komisyonumuz konuyu karara bağlasın biz de meclisten geçirip 1/5000'lik imar planını yapıp Büyükşehir'e yollayalım. Ama bunun için de 25 binlik planın beklenmesi gerekiyor, Bölgemizde bazı sıkıntılı noktalar var. Bunlarında çözülmesi 25 binlik plana bağlı. 

Dilerim plan olumlu sonuçlanır" dedi


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön