19 / 05 / 2024

Termal sular artık boşa akmayacak!

Termal sular artık boşa akmayacak!

Sındırgı'da ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Hisaralan Kaplıca' da bulunan 90 derece sıcaklıktaki su; ısınma, seracılık ve de turizm alanlarında kullanılmak üzere ilçe merkezine getirildi



Hisaralan Kaplıca Bölgesinde bulunan 90 derece sıcaklıktaki suyun ilçe merkezine getirilmesi için başlatılan 10 milyon dolar maliyetli proje kapsamında 300 milimetre çapında 23 kilometre boru döşendi. Projenin ihalesi 2008 yılında * 'âJ yapılmış ancak inşaat çalışmalarında aksaklıklar yaşanmıştı. AK Parti'li Belediye Başkanı Ekrem Yavaş projenin Türkiye'nin tek yap-işlet-devret modeli termal projesi olduğunu belirttiği 23 kilometrelik isale hattının tamamlandığını söyledi. 


Aylık 94 liraya ısınma Başkan Yavaş, "2008 yılında Uzunlar firması ile yapılan protokolle ilk adımı atmıştık. Ancak projeye 2009 yılında ara verildi. 30 Mart yerel seçimleri ilçemiz adına dönüm noktası oldu. İlk işimiz yüklenici firma ile görüşmek oldu. 


Görüşmemizde 3 ay süre verdik. Belediye meclis üyelerimizle bu işe ne kadar önem verdiğimizi anlattık ve sonuçta yıllardır özlemini çektiğimiz sıcak su ilçeye geldi. 

Aılık bundan sonra termal alanda hızla gelişen, yatırımcılar için cazibe merkezi olan. dışa göç veren değil, yeni istihdam alanları ile göç alan bir ilçe olacağız" dedi. 


Projeyi gerçekleştiren firma yetkilisi Arif Uslu ilk olarak 3 bin konutun ısıtılmasının planlandığını belirterek, "ilk etapta bağlantı yapacağımız her abone için 3 bin 615 lira alacağız. Daha sonra 100 metrekareye kadar bir daireden her ay olmak üzere 94 lira 55 kuruş tahsil edeceğiz" dedi. ¦ DHA Hisaralan Kaplıca'nın suyu, ilk etapta konut ısıtmasında kullanılacak. 


Posta Çanakkale


Geri Dön