13 / 05 / 2024

Termal tesisler yılbaşında yüzde 100 dolu!

Termal tesisler yılbaşında yüzde 100 dolu!

Yalova'nın, kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesindeki tesislerin, yılbaşı tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermesi ve Arap ülkeleri ağırlıklı olmak üzere çok sayıda yabancı turistin ağırlanması bekleniyor.




Yalova'nın, kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesindeki tesislerin, yılbaşı tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermesi ve Arap ülkeleri ağırlıklı olmak üzere çok sayıda yabancı turistin ağırlanması bekleniyor. 

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik. AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene olduğu gibi bu yılbaşında da ilçedeki tesislere yoğun ilgi gösterildiğini, rezervasyonlardan görebildiklerini söyledi. 

Yeni yıla sayılı günler kala ilçeye gelecek misafirleri ağırlamak için tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Atik. "Özellikle dışarıda hava sıcaklığı sıfırın altında seyrederken buraya gelenlerin kaplıcalarda, açık termal sulu havuzlarda, sıcak bir ortamda yeni yıla girmesi, onları ruhen ve fiziken rahatlatıyor" dedi. 

Yılbaşı tatili rezervasyonlarının çokluğuna dikkati çeken Atik bunun sevindirici olduğunu dile getirdi. 

Yerli turistlerden olduğu kadar yabancılardan da yoğun talepler geldiğini anlatan Atik. şöyle devam etti: "Turizm işletmeli tesislerimizde yaklaşık yüzde 100 doluluğa ulaştık. Belediye işletmeli tesislerimizde de yaklaşık yüzde 60 doluluk var. Önümüzdeki hafta yapılacak rezervasyonlarla bu tesislerin tamamı, yılbaşı gecesi için yüzde 100 doluluğa erişecek. Yılbaşını ilçemizde geçirmeyi planlayanlar acele etsin, rezervasyon yaptırma işini son güne bırakmasın. İlçemize yaz aylarında özellikle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt. Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ve Arap ülkelerinden çok sayıda turist gelir. Bu ülkelerin vatandaşları kışın da ilçemize gelmeye başladı. Buna ek olarak özellikle kış aylarında Rusya'dan da önemli miktarda turisti ağırlamaya başladık. 

Yine bu yılbaşında önemli miktarda Rus turisti ağırlayacağımızı, rezervasyonlardan görebiliyoruz." - "2014 hedefi; 1 milyon geceleme" Atik. Termal'e ilginin her geçen gün arttığı bilgisini verdi. 

Bu yıl özellikle Ortadoğu ülkelerinden ilçeye gelen turist sayısında artış görüldüğünü vurgulayan Atik, "Ortadoğu'dan gelen turist. Termal'in müdavimi oluyor" ifadesini kullandı. 

Belediyenin ve işletmelerin en üst seviyede hizmet vermesinin, turistleri çok memnun ettiğini aktaran Atik, böylece ziyaretçi sayısında artış kaydedildiğini bildirdi. 

İsmail Atik. bu yıl Termal'de yaklaşık 700 bin gecelemeyi geçmeyi beklediklerini dile getirerek, "2011 yılında 179 bin. geçen sene 430 bin geceleme yapılmış. 2014'te bu sayının 1 milyonu geçmesini bekliyoruz" diye konuştu. 


Ekonomi ve Politikada Olay


Geri Dön