01 / 05 / 2024

Terör mağdurları konutlarına kavuşuyor!

Terör mağdurları konutlarına kavuşuyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucunda evleri yıkılan aileler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşa ettirilen 169 konut için kuralar çekildi.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ilk kurayı çekip terör mağduru ailenin sevincini paylaştı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Güzeloğlu, Sur'da evleri yıkılan, hayatları ellerinden alınan ve gelecekleri çalınan vatandaşlara devletin sahip çıktığını ifade etti.

Mağdur vatandaşın her sıkıntısında, devletin yanında olduğunu ifade eden Güzeloğlu, ailelere güzel bir gelecek sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

- "Hiçbir ihanet şebekesi başarılı olamayacak"

Terör örgütü PKK tarafından yıkılan ve yakılan Sur ilçesini yeniden ihya ettiklerini sözlerine ekleyen Güzeloğlu, "Bu zihniyetin yıkmaktan ve yok etmekten, acı, kan ve gözyaşından başka insanımıza sunduğu bir şey yok. Hiçbir ihanet şebekesi, PKK, FETÖ ve uzantıları başarılı olamayacak. Bu milletin imanlı evlatları, camisini yıkanları, Kur'an-ı Kerim'i parçalayanları unutmayacak." diye konuştu.

- "1,5 milyar lirayı aşkın kamu kaynağı kullandık"

Sur'da hak sahibi ailelerin yüzde 90'ı ile anlaştıklarını belirten Güzeloğlu, "Sur'u, Diyarbakır'ın, Türkiye'nin ve insanlığın kalbi sayılan bir konuma getirmek için bugüne kadar 1,5 milyar lirayı aşkın kamu kaynağı kullandık. Devam eden çalışmalarımızla bu rakam 2,5 milyar liraya ulaşacak. Sur, bugün eskisinden çok daha güzel hale geldi." dedi.

Sur'daki mahallesini özlediğini söyleyen hak sahiplerinden Ali Rıza Okay ise "İnsan yaşadığı yeri unutur mu? Kurada istediğimiz 3'üncü kattı, o da oldu, mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Törene, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurullah Bilgin de katılım gösterdi.
 


Geri Dön