11 / 05 / 2024

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonun yükselmesini zincir marketlere bağlayarak "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler" dedi.



TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

Bartın’ın kültürel ve tabiat varlığı, denizi ve sahili ile Türkiye’nin marka şehirlerinden olduğunu söyleyen Palandöken, “Bartın,  Ankara  ve İstanbul gibi merkezlere çok yakın ve Türkiye’nin tam kilit noktasında. Hem turizm yönünden hem sanayi yönünden hem de el sanatları ve organik ürünler yönünden de önemli bir kentimiz. Eminim ki başkanlarımızla birlikte daha güzel işler yapacaksınız" diye konuştu.

Palandöken, problemin olmadığı yerde işin de olmadığını vurgulayarak, "Siz üst üste iki tane sel felaketi geçirdiniz. Dolayısıyla çok maddi hasar gördünüz. Bunların belirli kısımları devlet destekleri ile aşıldı. Esnafın bu konulardaki mağduriyetlerinin giderilmesi için konfederasyon başkanı olarak meselenin üzerinde ısrarla duruyorum" diye kaydetti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

Basına kapalı devam eden ziyarette Palandöken, kentteki meslek odaları başkanlarıyla da görüştü.

Ardından Zonguldak'a gelerek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret eden Palandöken, Zonguldak'ın çalışkan, mert insanların diyarı olduğunu belirtti.

Zonguldak'ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Palandöken, esnaf sanatkarın iki yıllık pandemi sürecinde önemli sıkıntılar yaşadığını ve yeni yeni toparlanma süreci başladığını vurguladı.

Zincir marketleri eleştiren Palandöken, haksız ticaretin yapıldığını, dolayısıyla perakende yasasının bir an evvel çıkması gerektiğini söyledi.

Enflasyon oranının yükselmesini 3 harfli zincir marketler olduğuna dikkat çeken Palandöken, "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler. Perakende ticaretin neredeyse yüzde 68’ini bulan bir ticaret hacmi. Dolayısıyla buradaki kazancının vergi levhasının ülke merkezli olması nedeniyle devletin de önemli kayıpları var. İkincisi de bunlar 10 bin 12 bin mağazayla buradaki geleneksel yapıyı bozmayla kalmıyor, rekabet gücünün yüksekliği dolayısıyla vatandaşı yanıltma politikalarını da birlikte yapıyorlar" diye konuştu.

Tarım Kredi'nin 23 Ağustos aktüel ürünler kataloğu belli oldu! Bu dev indirim kaçmaz! 23 Ağustos 2022 fiyat listesi...

ŞOK Markette çılgın Çarşamba indirim! Yüzde 40 indirimli 6 taksit imkanı! İşte 24 Ağustos 2022 fiyat listesi

Emekli promosyonunda son dakika! Bankalar kesenin ağzını açtı! Ödemeler 8250 TL'yi buldu! Garanti, Akbank, Ziraat, TEB..


Geri Dön