27 / 04 / 2024

TESK'ten marketlerin 'otomat satışları'na tepki!

TESK'ten marketlerin 'otomat satışları'na tepki!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf saat 22.00'de dükkanını kapattığını ancak marketlerin 7/24 satış yaptığını belirterek, “Bu gidişle bakkal esnafı diye bir şey kalmayacak” dedi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin ülke genelinde on binlerce mağaza açması yetmezmiş gibi otomatlarla da 7 gün 24 saat satış yapmasının "ahlaki olmadığını" ifade etti.

Uygulamanın küçük esnafı tamamen ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu savundu. Palandöken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Esnaf saat 22.00'de dükkanını kapatırken bazı zincir marketlerin otomatlarla 7/24 satış yapması çok büyük bir haksız rekabet ortamına neden oluyor. Esnafımız dükkanın önüne fazladan bir kasa koyduğunda bile kolluk kuvvetleri tarafından ceza kesilirken, zincir marketlerin her türlü emtiayı otomata koyması adil olarak değerlendirilemez.”

ANAYASA ESNAF DESTEKLENMELİ DİYOR

“Anayasa'nın 173. maddesi esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirler alınmalıdır diyor. İşte bunun için de Perakende Yasası düzenlenerek bu kuralsızlığın önüne geçilmelidir. Esnaf ve sanatkarımızın ışığını söndüren bu mağduriyet acilen ortadan kaldırılmalıdır."

Palandöken, rekabet gücü kalmayan küçük esnafın zincir marketler karşısında zor durumda olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizde bakkallar tek tek kapanmaya başlarken, zincir marketler çoğalmaya devam ediyor. Artık her sokakta neredeyse zincir market şubesi var. Perakende Yasası`nın acilen yeniden ele alınması artık şart oldu.

 


 


 


Geri Dön