09 / 05 / 2024

TESK'ten marketlerin 'otomat satışları'na tepki!

TESK'ten marketlerin 'otomat satışları'na tepki!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf saat 22.00'de dükkanını kapattığını ancak marketlerin 7/24 satış yaptığını belirterek, “Bu gidişle bakkal esnafı diye bir şey kalmayacak” dedi.



ZİNCİR MARKETLER SİGARA SATMASIN!

2 milyon esnafın sesi olduklarını belirten Palandöken, Perakende Yasası`nın, başta bakkallar olmak üzere küçük esnafı zincir marketlere karşı koruması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

TESK ten marketlerin otomat satışları na tepki!

“Ülkemizde, hiçbir ülkede görülmeyecek şekilde ucuz zincir marketler hizmete sokuluyor. Küçük esnafımızın bu marketlerle rekabet etme şansı bulunmuyor. Esnafımız, zincir marketler karşısında güçsüz kalıyor ve dükkânını kapatmak zorunda kalıyor. Ülkemizdeki bakkal ve büfe sayısı son 10 yılda yüzde 31 azalarak 240 binden 165 bine düştü. Sadece son 1 yılda zincir market sayısı 28 bine ulaştı. Bu sayının yüksek olmasında zincir marketlerin sigara satmasının rolü büyük. Çünkü bakkalın cirosunun yüzde 50’si sigaradan geliyor. Bazı ucuz zincir marketleri artık sigara satmaya başladı. Yapılacak değişiklikle, bu durumun önüne geçilmeli.”


Geri Dön