02 / 05 / 2024

Tesla, ABD'de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti

Tesla, ABD'de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model 3'ün ücretinde 2 bin 250 dolara, Model Y'nin ise 2 bin dolara kadar indirim yaptığını bildirdi. İşte haberin ayrıntıları...



ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, üçüncü çeyrekte araç teslimatlarında yaşanan düşüşün ardından Amerika'da bazı Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti. Şirketin internet sitesinde yer alan fiyat listelerine göre Tesla, Model 3'ün ücretinde 2 bin 250 dolara, Model Y'nin ücretinde ise 2 bin dolara kadar düşüşe gittiği açıklandı.

Başlangıç fiyatı Model 3'ün 40 bin 240 dolardan 38 bin 990 dolara indirilirken uzun menzilli versiyonunun ise fiyatı 47 bin 240 dolardan 45 bin 990 dolara ve performans versiyonunun fiyatı 53 bin 240 dolardan 50 bin 990 dolara indi.

Tesla, ABD de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti

Öte yandan, Model Y'nin performans versiyonunun ücreti de 54 bin 490 dolardan 52 bin 490 dolara indirildi. Tesla'nın son fiyat indirimlerinin, firmanın üçüncü çeyrekte araç teslimatlarında yaşadığı düşüşün sonrasından gelmesi dikkatleri çekti.

Tesla, ABD de Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarında indirime gitti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, hafta başında gerçekleştirdiği açıklamada, üçüncü çeyrekte 435 bin 59 aracın teslimatının yapıldığını belirtmişti. Firmanın bu dönemdeki teslimat sayısı piyasa beklentilerinin altında olurken önceki çeyreğe kıyasla yüzde 7 düşüş kaydetmişti.

Tesla, Çin ve ABD gibi pazarlarda tüketici harcamalarının yavaşladığına dair endişeler ve elektrikli araç alanındaki rekabetin fazlalaşması ile talebi canlandırmak amacıyla yıl başından bu yana dünya genelinde otomobil fiyatlarında indirime gitmeye başlamıştı.

Elon Musk yine yaptı yapacağını: Tesla Model 3'e 8 bin dolar indirim!

Elon Musk çıldırdı: Arkadaşını getir Tesla’yı götür kampanyası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!

Tesla’nın çılgın projesi 'Project Dojo' ortaya çıktı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön