03 / 05 / 2024

Tesla'nın pabucu dama atıldı! Rekabet kızışıyor

Tesla'nın pabucu dama atıldı! Rekabet kızışıyor

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla, ünvanını kaptırdı.BYD, isimli firma 2022 yılında 1,9 milyona yakın araç sattı.



Elektrikli araç (EV), benzinli motor yerine elektrik motoruyla çalışan bir araç türüdür. Elektrikli araçlar, emisyonları azaltma potansiyelleri  ve fosil yakıtlara bağımlılıkları ve ayrıca geleneksel benzinle çalışan araçlara kıyasla daha düşük işletme maliyetleri nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor.

Tamamen elektrikli araçlar (EV'ler) ve hibrit elektrikli araçlar (HEV'ler) dahil olmak üzere çeşitli elektrikli araç türleri vardır. Tamamen elektrikli araçlar yalnızca elektrikle çalışırken, hibrit elektrikli araçlarda hem elektrik motoru hem de geleneksel benzinli motor bulunur. Hibrit bir elektrikli araçta bulunan elektrik motoru, araca güç sağlamak için kullanılabilir ve benzinli motor, yedek olarak veya aküyü şarj etmek için kullanılabilir. Elektrikli araçlar yollarda daha yaygın hale geliyor ve çeşitli üreticilerden temin edilebilen birçok farklı model var. Elektrikli araçların faydalarından bazıları, geleneksel benzinle çalışan araçlara kıyasla daha düşük yakıt maliyetleri, daha düşük bakım maliyetleri ve daha düşük emisyonlardır. Bununla birlikte, elektrikli araçların sınırlı bir sürüş menzili ve bazı alanlarda şarj altyapısının olmaması gibi bazı sınırlamaları da olabilir.

Tesla nın pabucu dama atıldı! Rekabet kızışıyor

Elektrikli otomobil dünyasında rekabet günden güne büyüyor. Çin merkezli otomobil üreticisi BYD, 2022’de Tesla’yı önemli bir farkla geçerek dünyanın en büyük elektrikli otomobil  (EV) üreticisi oldu. Çinli şirket, hem tam elektrikli hem de plug-in hibrit modelleriyle Tesla’yı geride bırakmayı başardı.


Geri Dön