18 / 05 / 2024

Tesla'nın pabucu dama atıldı! Rekabet kızışıyor

Tesla'nın pabucu dama atıldı! Rekabet kızışıyor

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla, ünvanını kaptırdı.BYD, isimli firma 2022 yılında 1,9 milyona yakın araç sattı.



BYD, 2022’de 1.8 milyon elektrikli araba satarak Tesla’yı geçti

South China Morning Post’ta çıkan habere göre, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi tespit edildi. BYD, dünya çapında 911 binden fazla tam elektrikli ve 946 binden fazla plug-in hibrit otomobil satarak toplamda 1,86 milyon otomobili müşterileriyle buluşturdu. Tesla ise yıl boyunca 1,3 milyondan fazla elektrikli araç satmıştı.
BYD’nin büyümesinde Çinli kullanıcıların büyük katkısı var. Tüm dünyayı etkileyen ekonomik stabilize dönemi, insanların Tesla gibi ithal modeller veya yabancı markalar  yerine BYD gibi daha az maliyetli ve yerel markalara yönelmesine yol açtı. BYD’nin özellikle tam elektrikli arabalarının Çin’de popülarite kazandığının üstüne basa basa söyledi. BYD’nin ürün skalası Tesla ve diğer rakiplerine göre çok daha uygun ücretli. Çin’deki satış rakamları 29 bin ila 58 bin dolar arasında farklılık gösteriyor. Tesla, Nio ve Xpeng  gibi rakiplerin ise 37 bin dolar başlangıç ücretiyle araba sattığını söylemek gerekiyor.

Tesla nın pabucu dama atıldı! Rekabet kızışıyor

BYD, elektrikli araç sektörüne pil üreticisi olarak girdi. Lityum/demir/fosfat pil takımlarıyla Çin’de yüksek kaliteli bir marka haline gelen şirket, sektöre pil teknolojisi sayesinde hızlıca adapte oldu. Bu bataryalar, daha yoğun enerjiye sahipken aynı zamanda aşırı ısınmaya karşı da dirençli.Tesla şimdilik tam elektrikli otomobil sektöründe lider olmaya devam ediyor. Ancak BYD’nin yıl boyunca yaşadığı yükseltme, bunun 2023’te değişebileceğini gösteriyor.

Uzmanlar açıkladı! Oranları görenler gördüklerine inanamadı

Zamdan onlarda etkilendi! Steam o listeyi paylaştı! 

Uzun zamandır çıkması bekleniyordu! Honor Band 7 tanıtıldı... İşte fiyat ve özellikleri


Geri Dön