02 / 05 / 2024

TEV burs başvuruları başladı: Şartları karşılayan öğrencilere ayda 2500 TL burs verilecek!

TEV burs başvuruları başladı: Şartları karşılayan öğrencilere ayda 2500 TL burs verilecek!

2023-2024 eğitim öğretim yılı, üniversitelerin kapılarını yeni öğrencilere ve ara sınıf öğrencilerine açtığı heyecan verici bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. Üniversiteye başlamış olan gençler ve devam eden öğrenciler eğitim masraflarını karşılamak için burs fırsatlarını araştırmaktadırlar.



Okulların başlamasına çok kısa bir süre kala, milyonlarca üniversite öğrencisi burs fırsatlarını araştırmaya başladı. Devlet tarafından verilen KYK bursunun yanı sıra, vakıflar da her yıl öğrencilere burs imkanı sunuyor. 2023 yılında öğrencilere 2.500 TL burs verileceği duyuruldu. Burs başvuruları internet üzerinden alınmaya başladı ve başvurular 4-24 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. TEV burs ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca toplam 9 ay süresince gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

TEV bursundan kimler yararlanamaz?

TEV Yükseköğrenim Bursu, Türkiye'deki devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere yöneliktir ve bu üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler için geçerlidir. Bir öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs alıyorsa TEV'in sunduğu burslardan yararlanma hakkı olmamaktadır. Ayrıca şu kişiler de yararlanamaz:

  • Vakıf üniversitelerinde okuyanlar, 
  • Uzaktan eğitimle öğrenim görenler,
  • Ücretli değişim programlarına katılanlar,
  • İlk lisans eğitimini tamamlayıp ikinci lisans için öğrenim görmekte olanlar,
  • Genel akademik ortalama 2.50'nin altında veya bir dersi bile geçememiş olanlar,
  • 25 yaşından 
  • Yargılanmış veya hüküm giymiş kişiler, disiplin cezası almış olanlar 
  • Kardeşi TEV bursu alanlar.

TEV burs başvuruları başladı: Şartları karşılayan öğrencilere ayda 2500 TL burs verilecek!

TEV başvurusu nasıl yapılır?

TEV Üniversite burs başvuruları, kişisel başvuruların kabul edilmeyeceği bir şekilde, yukarıdaki tarihler arasında internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Burs başvuru işlemleri için lütfen http://bursiyer.tev.org.tr adresini ziyaret ediniz. Başvuru formunda, adayların ekonomik durumları, eğitim geçmişleri, kişisel bilgileri ve diğer ilgili sorulara verilecek cevaplar talep edilecektir.

TEV bursu ne kadar?

2023-2024 öğretim yılında yükseköğrenim bursu aylık 2.500 TL'dir. TEV burs ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca ödenir. Burs şartları, ilgili vakıf tarafından belirlenmiş olup sunulmuştur. Detaylı bilgiler TEV resmi internet sitesinde mevcuttur. 

Öğrencilere yardım büyük yerden! İşte yardımın detayları

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön