28 / 04 / 2024

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.



Forum markası ile faaliyet gösteren toplamda 9 alışveriş merkezinin konkordato talebinde bulunmasının sektörde yarattığı yankılar hız kesmeden devam ederken  dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. İstanbul Ataşehir’de 2016'da hizmete açılan ve içerisinde Avrupa’nın en büyük gösteri havuzunun da bulunduğu Watergarden’la ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

BANKA İLE ORTAKLIK YAPTILAR

Halktv'den Dinçer Gökçe imzalı habere göre temeli 2014'te atılmış olan alışveriş merkezi için, Büyükekşi ve Ziylan Ailesi ile Albaraka Türk Katılım Bankası, “Kar-zarar ortaklığı yatırım sözleşmesi” imzaladı ve 18 Temmuz 2014 tarihli sözleşme gereği de taraflar, söz konusu alışveriş merkezinde ortak olarak yer aldı. Ataşehir'de bulunan Watergarden AVM 2016 yılında hizmete açılmıştı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

ORTAKLAR, UMDUĞUNU BULAMADI

Fakat başka pek çok alışveriş merkezinde yaşanmış olan mali sıkıntılar burada da baş göstermeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre taraflar, beklemiş oldukları verimi elde edemedi. Taraflar arasında yürütülen görüşmeler sonrasında da ortaklığın sona erdirilmesine karar verildi.

BANKA, DEV AVM’NİN TEK SAHİBİ OLDU

Dev alışveriş merkezinin bağlı bulunduğu Ziylan Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim AŞ adına Halktvcomtr’ye yapılan açıklamada “6 Şubat 2024 tarihinde yapılan Kâr-Zarar Ortaklığı Komite Toplantısında, alınmış olan ortak karara istinaden ortaklık tasfiye edildi. Ziylan Gayrimenkul olarak Watergarden İstanbul projesi ile ilgili hiçbir tasarrufumuz kalmamıştır” ifadeleri kullanıldı


TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ DE ORTAK

Ticaret sicil gazetesi kayıtlarına göre Ziylan Gayrimenkul 5 Mart 2014 tarihinde kuruldu. 363 milyon 778 bin Türk Lirası ödenmiş sermayesi bulunan şirket Ziylan ve Büyükekşi Ailesine ait. Şirketin ortakları arasında, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Büyükekşi’nin dışında Mehmet Ziylan, Ayşe Erbalcı, Aykut Büyükekşi, Zehra Büyükekşi, Mahmut Uğur Ziylan, Ali Fuat Akça ve Mürşide İşçi de yer alıyor. Pek çok kişi tarafından da bilindiği gibi Ziylan ve Büyükekşi Ailesi, aynı zamanda FLO Ayakkabı'da da ortak.

ESKİ BAKAN DA YÖNETİMDE

Ayrıca diğer bir taraftan, dev alışveriş merkezinin sahibi konumundaki Bahreyn merkezli Albaraka Group’a bağlı banka 1985 yılından bu yana ülkemizde faaliyette. Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de söz konusu bankanın yönetim kurulunda bulunuyor. 

Ziylan Grup'tan 135.7 milyon TL sermayeli 2 yeni gayrimenkul şirketi!

2 ildeki 12 adet konut satılıyor, 16 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! İhale tarihleri bir bir açıklandı!

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?


Geri Dön