29 / 04 / 2024

The Green Park Hotels açıldı!

The Green Park Hotels açıldı!

The Green Park Hotels & Resorts, Avrupa ve dünya ölçeğinde önemli kongrelere ev sahipliği yapacak



The Green Park Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Pendik'te açtıkları Türkiye'nin en büyük kongre oteliyle, kongre turizminde ciddi bir eksikliği giderdiklerini belirterek, "Avrupa ve dünya ölçeğinde önemli kongreleri otelimize alacağız" dedi.

Üstündağ, The Green Park Pendik Hotel&Convention Center'de düzenlediği basın toplantısında, turizm sektörüne 1993 yılında girdiklerini, İstanbul Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi'ndeki dağ otelinin ardından, zincirin beşinci halkası olan Pendik sahilindeki 5 yıldızlı kongre otelini nisan ayında hizmete açtıklarını kaydetti.

Anadolu yakasına büyük canlılık getiren 5 yıldızlı otelin, Pendik sahilinde 538 odası, 55 toplantı ve organizasyon mekanıyla hizmet verdiğini aktaran Üstündağ, bin 700 kişi kapasiteli dev oditoryumu bulunan otelin, açılışının ilk haftasında Dünya Ralli Şampiyonası'na da sponsorluk yaptığını hatırlattı.

Üstündağ, ulusal ve uluslararası kongre organizasyonlarında Türkiye için büyük bir rahatlık sağlayacak otelin odalarının çoğunun deniz manzaralı olmasının önemli bir avantaj olduğunu belirterek, kongre ve toplantı organizasyonlarının yeni adresi olan otelin, İstanbul'un en büyük spor ve sağlık merkezini de bünyesinde barındırdığını vurguladı.

Otelde ilk 4 ayda, değişik kademelerde 296 kişinin istihdam edildiğini, işe alım sürecinin devam ettiğini, dönemsel olarak bu rakamın yaklaşık bin kişiye ulaşacağını dile getiren Üstündağ, "Helikopter pisti de olan otelimiz, 1500 araçlık kapalı ve 250 araçlık açık otoparkları ile organizasyon sahiplerine ayrı kolaylık sunuyor. Dileyen misafirler, helikopterle transfer imkanını yaşayabiliyor" diye konuştu.

Bir ilke imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Üstündağ, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar tüm otellerimizde ortaya koyduğumuz hizmet kalitesi ve sağladığımız güvenin farkındayız. Pendik'teki kongre oteli henüz hizmete açılmadan bazı büyük organizasyonları aldık. Ciddi teklifler de gelmeye devam ediyor. Bunları büyük bir dikkatle değerlendiriyoruz. Örneğin 10-15 Nisanda yapılan Dünya Ralli Şampiyonası'na sponsor olduk. Dünyaca ünlü sporculara ev sahipliği yaptık. Bu olay, hizmet kalitemiz ve güvenirliğimizin ayrı bir ispatı oldu. Pendik'te açtığımız Türkiye'nin en büyük kongre oteliyle kongre turizminde ciddi bir eksikliğe çözüm ürettik. Avrupa ve dünya ölçeğinde önemli kongreleri otelimize alacağız. İlklere imza atmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin her yerine yatırım yapmaya ve tekliflere açık olduklarını ifade eden Üstündağ, İstanbul'da vergi sıralamasında 9. olduklarını, ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye'nin en büyük kongre oteli Pendik'te açıldı 
 
Türkiye'nin en büyük kongre oteli, bin 700 kişilik toplantı salonuyla İstanbul Anadolu yakası Pendik ilçesinde açıldı. 

Bu hafta sonu otomobil yarışlarının yapılacağı Formula pistine 5 kilometre mesafedeki sahilde yer alan otelin, yarış günlerinde yüzde yüze yakın doluluk oranına ulaşması bekleniyor. Beş yıldızlı The Green Park Pendik Hotel&Convention Center, Pendik sahilinde 538 odası ve 55 toplantı ve organizasyon mekanı ile hizmete girdi. 1.700 kişi kapasiteli, kolonsuz bir toplantı salonuyla alanında bir ilkin gerçekleştiği otel, yaklaşık bin kişiye yeni iş kapısı oldu.

Anadolu yakasındaki ikinci beş yıldızlı otelini açan The Green Park Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Pendik'teki oteli daha açmadan büyük organizasyonların rezervasyon yaptırdığını söyledi. Üstündağ, "İstanbul'da kongre turizminde ciddi bir eksikliğe çözüm ürettik. Avrupa ve dünya ölçeğinde önemli kongreleri bu otelimize alacağız. Türkiye'de ilklere imza atmaya devam edeceğiz." dedi.

Kongre ve toplantıların yeni adresi olacak otele kara, deniz ve havayoluyla ulaşılabiliyor. Pendik sahilinde, Temenye bölgesindeki kongre oteli Sabiha Gökçen Havalimanı'na 9 kilometre. İstanbul Deniz Otobüsleri iskelesine 1 kilometre mesafede. Helikopterle VIP servisi hizmeti sunan otel, Formula 1 alanına 5 kilometre. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne 20 dakika uzaklıkta. The Green Park Grubu, İstanbul Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi'ndeki dağ otelinin ardından, zincirin beşinci halkası olarak Pendik sahilindeki 5 yıldızlı kongre otelini açtı. Kongre için gelecek yabancılar düşünülerek helikopter pisti yapılan otelin bin 500 araçlık kapalı ve 250 araçlık açık otoparkı bulunuyor.
Zaman/İbrahim Balta

150 milyon $ yatırım yaptı, Pendik'e 5 yıldızlı otel dikti

THE Green Park Grubu'nun 150 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği The Green Park Pendik Hotel & Convention Center hizmete açıldı. 55 toplantı salonu ve 1700 kişilik oditoryumu ile büyük kongrelere ev sahipliği yapmaya hazırlanan otel, İstanbul'un en büyük spor ve sağlık merkezini de bünyesinde barındırıyor. Açılışının ilk haftasında Dünya Ralli Şampiyonası'na sponsorluk yapan otelde helikopter pisti, bin 500 araçlık kapalı ve 250 araçlık açık otoparkı da bulunuyor.

The Green Park Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Pendik'teki kongre oteli henüz hizmete açılmadan bazı büyük organizasyonları aldıklarını belirterek, 'Ciddi teklifler gelmeye devam ediyor. Bunları büyük bir dikkatle değerlendiriyoruz. 10-15 Nisan'da yapılan Dünya Ralli Şampiyonası'na sponsor olduk. Dünyaca ünlü sporculara ev sahipliği yaptık. Dünya ölçeğinde önemli kongreleri bu otelimize alacağız' diye konuştu.

İstanbul'da vergide 9'uncu olduklarını ifade eden Adil Üstündağ, 'Hedefimiz ilk 5'e girmek. Yeni yatırımlara devam edeceğiz.  Ankara  Çukurambar'da otel yapacağız' dedi.
Akşam/Zana Yavuz


Geri Dön