17 / 05 / 2024

THY deprem bölgesinden 1000 kişiyi işe alacak

 THY deprem bölgesinden 1000 kişiyi işe alacak

Depremzedelere 75 milyon dolarlık konut projesini hayata geçirmeye hazırlanan THY, istihdam için ek bir proje daha geliştirdi.



Daha önce de depremde evini kaybeden bin aileye konut yapılacağı sözünü veren Türk Hava Yolları şimdi de 1000 aileden bir kişiyi işe alma sözü verdi.

Daha önce Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgede 1000 konutluk bir mahalle kuracaklarını açıklayan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye THY ve iştirak şirketlerinde iş imkanı sunacaklarını dile getirdi

1000 AİLEYE KONUT PROJESİ

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda  deprem bölgesinde 1000 konutluk Türk Hava Yolları Mahallesi projesi için çalışmalara devam ettiklerini belirterek bu bağışın bedelinin 75 milyon dolar olduğunu kaydetti. Bolat, "75 milyon dolarlık bu bağışımızın yanında yeni bir proje müjdesi vermek istiyorum. Deprem bölgesinde afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye Türk Hava Yolları ve İştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız" ifadesini kullandı.

ÜCRETSİZ İNGİLİZCE EĞİTİMİ VERİLECEK

Bolut, her yıl ihtiyaca göre istihdam edilen çalışanların seçilmesinde, bu bölgelerden başvuran vatandaşlara öncelik vererek istihdam edeceklerini kaydetti. Bolat, "Kabin memurluğuna alacağımız arkadaşlarımıza da üç ay İngilizce eğitimini ücretsiz vererek, pozitif ayrımcılık yapacağız. Bunun gibi detayları olgunlaştırarak kısa zamanda resmi olarak ilan edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bu projelerenin yaklaşan turizm sezonunda Hizmet İhracat Birliklerine (HİB) üye tüm ilgili sektörlere de öncülük edeceğine inandığını dile getiren Bolat, “Onların da bu taşın altına el koyacaklarını biliyorum. Bu sene üstün gayretle ülkemize 85 milyar dolar getirerek hizmet ihracatında rekorlara imza atan HİB’e üye arkadaşlarımın her birinin de bu seferberlikte ‘ben de varım’ diyeceğine ve kendi işletmelerine uygun istihdam projelerini kısa zamanda ilan edeceklerine inanıyorum" ifadesini kullandı.


Geri Dön