30 / 04 / 2024

THY uçak biletlerinde indirim! İşte şartlar...

THY uçak biletlerinde indirim! İşte şartlar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokolle tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirime gidildi. İşte tüm detaylar...



“VATANDAŞIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”
Protokolün son derece anlamlı olduğunu belirten Bakan Yanık, "Şehit yakınlarımız, gaziler, gazi yakınlarımız ve engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bir projede bir araya gelmek bizim için önemli. Türk Hava Yolları Türkiye'nin iftihar markası. İmzalayacağımız iş birliği protokolümüzle artık şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve aileleri indirimli uçabilecekler. Engelli vatandaşlarımız ve refakatçileri de biletlerini indirimli olarak online ortamda alabilecekler. Günümüz dünyasında, hava yolu ulaşımının gerekliliği ve kolaylığı düşünüldüğünde bu hizmetle birçok hayata dokunmuş ve vatandaşın işini kolaylaştırmış olacağız” dedi.

“İNDİRİMLE SOSYALLİKLERİ ARTACAK”
Protokolle elektronik ortamda veri ve bilgi paylaşımını sağlayacaklarını ifade eden Yanık, “Böylece Türk Hava Yollarıyla yolculuklarında indirimden yararlanacak olan şehit yakını gazi, gazi yakını ve engelli vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla sorgulama yapması mümkün hale gelecek. Sistem hayata geçtiğinde bilet alım işlemlerinde bilgiler internet ortamına girilir girilmez bu indirim hak sahibi vatandaşlarımıza online olarak doğrudan uygulanacak. Bu sayede engelli vatandaşlarımız ve refakatçileri, şehit yakını gazi ve gazi yakını vatandaşlarımız evlerinden dahi çıkmadan indirimli bilete kolaylıkla ulaşabilecekler. Yapılan indirimle ise kolayca sosyalleşebilecekler” diye konuştu.

“ARALIKTA İNTERNET VE MOBİL UYGULAMADAN BAŞVURU YAPILABİLECEK”
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ise “Bildiğiniz üzere ortaklığımızın şehit yakınlarına, gazilerimize ve refakatçilerine yönelik indirimleri vardı. Bu indirimler yurt içi uçuşlarımızda yüzde 20, yurt dışı uçuşlarımızda ise sadece gazilerimize yönelik olarak yüzde 40 oranındaydı. Ayrıca bu indirimlerden faydalanabilmeleri için belge ibraz etmeleri ve ofislerimize gelmeleri gerekiyordu. Şimdi şehit yakınları, gazilerimiz ve yakınları için bu indirim oranlarımızı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarımızda yüzde 50 olarak artırıyor ve kapsamını da yurt dışı uçuşlarımızda gazi yakınlarını da kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Şehit yakını ve gazilerimiz, yüzde 50’ye yükselttiğimiz bu indirim oranını bu protokolle 1 Aralık itibarıyla internet kanallarımız ve mobil uygulamamız üzerinden gerçekleştirebilecekler” açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön