25 / 06 / 2024

THY’nin uçakları Londra’dan konut almak isteyen Türklerle dolup taşıyor!

THY’nin uçakları Londra’dan konut almak isteyen Türklerle dolup taşıyor!

Ülkemizde son senelerde yaşanan yüksek enflasyon ile beraber 2 sene önce kira artış olanlarına getirilen yüzde 25 sınır uygulaması, emlak yatırımcılarını da yurt dışına yöneltti.



 

Ülkemizde son senelerde yaşanan yüksek enflasyon ile beraber 2 sene önce kira artış olanlarına getirilen yüzde 25 sınır uygulaması, emlak yatırımcılarını da yeni arayışlara yöneltti.

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen enflasyon karşısında kira gelirleri her geçen ay eriyen konut sahiplerini, ülkemizdeki yatırımlarını yurt dışına kaydırmanın telaşına girince özellikle emlak piyasasının Avrupa’da en cazip ülkelerinin başında gelen İngiltere’nin Londra kentiyle mega kent İstanbul arasındaki yatırımcı trafiği de hız kazandı.

Haber Limanı'nda yer alan habere göre mega kent İstanbul’da merkezi bir semtte 8-10 milyon Türk Lirası şeklinde olan bir 1 oda 1 salon daire fiyatıyla Londra’nın merkezinde aynı özellikte bir daireyi satın alma imkanını bulan Türk yatırımcılar, son aylarda Londra-İstanbul arasında adeta mekik dokumaya başladı.

THY’nin uçakları Londra’dan konut almak isteyen Türklerle dolup taşıyor!

KİRA GELİRİ İSTANBUL’UN 2 KATI

İstanbul Ataşehir’de 8-10 milyon TL değerindeki 1 oda 1 salon konuttan 30-35 bin TL kira geliri elde eden bir mülk sahibi, aynı fiyata Londra’da yaklaşık 60-70 bin TL (1.500-1700 Pound) kira getirisi elde edebileceğini fark etmesiyle, gayrimenkul yatırımlarını ülke dışında değerlendirme arayışına girdi.

Ülkemizdeki elde edeceği kira gelirinin 2 katını elde etme şansını keşfeden yeni yatırımcılar, özellikle Londra’da ve İstanbul’da ofisleri olan  emlak ofislerinin kapısını çalıyor. Londra’da ofisleri olan emlak şirketlerinin yöneticileri, son dönemlerde sırf yatırım yapmak, konut, iş yeri ve daire satın almak için Türk Hava Yolları’nın uçaklarının Londra uçuşlarıyla her gün birçok Türk yatırımcının kente geldiğini ve kendileriyle iletişime geçtiklerini kaydediyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre mega kent  İstanbul’daki Mungan Gayrimenkul Yatırım ofisleri dışında yaklaşık 2 senedir Londra’da ofisleriyle de konut sektöründe emlak pazarlama faaliyetinde bulunan şirketlerden bir tanesi olan Mungan-Co’nun kurucularından Berk Mungan, Türkiye’de enflasyonun yüksek olması ve kira artış oranlarına getirilen kısıtlama sebebiyle son dönemde yatırımcıların yoğun şekilde İngiltere pazarına yöneldiğini gözlemlediklerini kaydetti.

THY’nin uçakları Londra’dan konut almak isteyen Türklerle dolup taşıyor!

DEPREM RİSKİ OLMAYAN DÜNYANIN SAYILI FİNANS KENTİ LONDRA

Yaptığı açıklamada Türkiye’deki kira bedellerinin Londra’ya göre iki kat daha düşük kaldığına değinen Mungan, “Yatırımcıların Londra’dan konut almak istemelerin ilk nedeni dünyanın en önemli bir finans merkezi olması. Yine dünyanın en iyi üniversitelerinden bazıları İngiltere’de olması, öğrencileri de bu ülkeye yöneltiyor. Bir diğer önemli unsur ise İngiltere’de deprem riskinin olmaması. Ayrıca tüm bunlara ek olarak moda, tiyatro, kültür ve alış veriş dünyasının önemli bir merkezi konumunda olmasını sayabiliriz.” dedi.

Açıklamasında Londra’daki ofislerinde Türkiye’deki gayrimenkul yatırımcılarına, İngiltere’deki dinamik gayrimenkul pazarında rehberlik ettiklerini, Türk yatırımcılarına yalnızca bir şehir değil, bir yaşam tarzı olan Londra’da kazançlı bir yatırım için destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Berk Mungan, 3 ay önce İstanbul Mandarin Otel’de gerçekleştirdikleri “Thy Signature Showcase” toplantısına bini aşkın yatırımcının ilgi gösterdiğini, bu toplantıya katılanlardan şu ana kadar 10 yatırımcıyı Londra’da konut sahibi yaptıklarına değindi.

THY VE TÜRK ŞİRKETLERİ İNGİLTERE’Yİ TÜRKİYE’YE BAĞLIYOR

Berk Mungan, Türkiye’deki havacılık sektörünün gelişmesiyle sadece İstanbul’dan değil Türk Hava Yolları’yla beraber diğer havayolu şirketlerinin İstanbul başta olacak şekilde Ankara, İzmir, Antalya gibi pek çok şehirden, İngiltere’nin çeşitli şehirlerine onlarca uçak seferinin yapılıyor olması yatırımcılar için önemli bir avantaj sağladığına da değindi.

 

Finlandiya evsizlik sorununu nasıl çözdü? Dr. Buğra Gökçe açıkladı!

İzmir'de kentsel dönüşüm düğümü! Örnekköy'deki dönüşümde sular durulmuyor!

KİPTAŞ'tan 25 bin yeni konut geliyor! Resmen açıklandı!


Geri Dön